Recept za SVINJSKI but: Ispecite sočno meso u rerni i uživajte u savršenom obroku

Vesti 05.01.2023 22:30 0

Sočno meso pečeno u komadu i posle isečeno u šnicle

Recept za SVINJSKI but: Ispecite sočno meso u rerni i uživajte u savršenom obroku

Shutterstock

Sastojci:

  • 700 gr svinjskog mesa od buta u komadu,
  • 4 čena belog luka ,
  • 2 lista lovora,
  • 400 ml vode,
  • so i biber po ukusu,
  • suvi začin

Priprema:

Meso operite, malo zasecite i utrljajte so. U većem tiganju zagrejte ulje pa stavite komad mesa da se zapeče sa one strane, da porumeni. Izvadite meso i stavite ga u vatrostalnu ili glinenu posudu, pa doadjte vodu, lovorov list i čenove belog luka oko mesa.

Preko mesa stavi alu foliju i stavite da se peče na 180 stepeni sat vremena. Posle pola sata skinite foliju, okrenite meso pa ostavite da se peče još 30 minuta, da porumeni.

U toku tih 30 minuta okrenite jednom meso, da i druga strana porumeni. Pečen svinjski but izvadite iz rerne, prohladite 10ak minuta, pa isecite i poslužite.

Prijatno.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading