Sastojci:
- 700 gr svinjskog mesa od buta u komadu,
- 4 čena belog luka ,
- 2 lista lovora,
- 400 ml vode,
- so i biber po ukusu,
- suvi začin
Priprema:
Meso operite, malo zasecite i utrljajte so. U većem tiganju zagrejte ulje pa stavite komad mesa da se zapeče sa one strane, da porumeni. Izvadite meso i stavite ga u vatrostalnu ili glinenu posudu, pa doadjte vodu, lovorov list i čenove belog luka oko mesa.
Preko mesa stavi alu foliju i stavite da se peče na 180 stepeni sat vremena. Posle pola sata skinite foliju, okrenite meso pa ostavite da se peče još 30 minuta, da porumeni.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U toku tih 30 minuta okrenite jednom meso, da i druga strana porumeni. Pečen svinjski but izvadite iz rerne, prohladite 10ak minuta, pa isecite i poslužite.
Prijatno.
BONUS VIDEO
