Slavni opaki kuvar Gordon Remzi u serijalu na svom You Tube kanalu "Osnove kuvanja s Gordonom Remzijem", otkrio je kako da savršeno skuvate testeninu.
Mnogi se prilikom kuvanja testenine odlučuju za metod u kome kuvaju, pa nakon par minuta probaju da li je pasta gotova. Poznati kuvar je odlučio laicima da skrati muke i podelio je savet kako da vam testenina uvek bude savršena "al dente".
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
U videu Remzi objašnjava da je testenina neophodna namirnica koju uvek morate da imate kod kuće, da se sprema lako, ali još lakše može da da se upropasti.
Prema Remziju postoje četiri koraka koja vas dele od savršene testenine:
- Šerpa u kojoj kuvate treba da bude dovoljno velika da se testenina ne bi slepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli,
- Kada voda proključa, dodajete testetninu i kuvate baš onoliko dugo koliko piše na pakovanju,
- Kada preporučeni minuti kuvanja isteknu, jedan komad testenine probate i prema Remziju treba da bude ovakav: "testenina ne sme da bude mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo da bude dovoljno čvrsta iznutra",
- Ako je dobro kuvana odmah je vadite i procedite. Dodajte so i biber i maslinovo ulje da se ne bi zalepila.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
UŽASNE VESTI Mladi fudbaler prinuđen da završi karijeru zbog retke bolesti

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
