Šta da radite ako vam se CIPELE klizaju na ledu? Ovi TRIKOVI će vam pomoći da ne brinete kada hodate po ZALEĐENOJ površini

Vesti 07.01.2023 13:00 0

Sjajni trikovi koji će vam pomoći da se vaše cipele ne klizaju po ledu

sneg

Shutterstock

Tokom zime često se dešava da padnemo zbog zaleđenih površina. Na sreću, žena po imenu Mel podelila je savet na TikTok-u kako bi sprečila klizanje na zaleđenim putevima i trotoarima. I što je još bolje, neće vas mnogo koštati.

Majka dvoje dece je podelila video, koji je od objavljivanja premašio 1,1 milion pregleda. Izvukla je dve stare čarape koje više neće da koristi i iskoristila ih za svoj trik.

Navukla je čarape preko cipela kako bi povećala prijanjanje, a oduševila se ovim trikom jer joj cipele nisu klizile po ledu i mogla je da hoda bez straha da će se okliznuti.

- Po mom mišljenju, najbolji trik u ovom trenutku... Nosite čarape preko cipela da se ne biste klizali na ledu. Zahvalite mi kasnije - rekla je Mel.

 

@mels_family_life BEST (most needed) HACK atm in my opinion… socks worn over your shoes - to avoid slipping on the ice. Thank me later 😉 #hackoftheday #hackoftheweek #snowuk2022 #mumsoftiktok #ukmumlife #fyp #besthacksontiktok #foryoupage #scottishtiktok ♬ original sound - @mels_family_life

 

Iako ovaj trik zvuči obećavajuće, mnogi su komentarisali da nije baš prijatno hodati u javnosti sa čarapama navučenim preko cipela. Zato je ovaj trik najbolje iskoristiti ako izađete iz kuće da bacite đubre ili ako želite da uradite nešto u dvorištu.

Pored ovog trika, postoji gomila drugih trikova koji će smanjiti klizanje cipela. Možete pokušati da napravite oblogu od superlepka. Premažite đon čizama alkoholom, nakon čega ćete celu površinu premazati lepkom.

Da biste poboljšali efekat, možete ponovo naneti lepak nakon što se prvi sloj osuši. Zatim stavite čizmu u pesak i dobro pritisnite da se zrna zalepe za lepak. Nemojte hodati po stanu u takvim cipelama kako ne biste oštetili podove.

Druga opcija je silikonski lepak. Obložite donji deo đona velikim brusnim papirom, a zatim premažite silikonskim lepkom. Postupak se ponavlja dva puta, zatim se cipele suše dok se lepak potpuno ne stvrdne (oko 2 dana).

Komentari (0)
Loading