Profesionalna kuvarica otkrila: Evo kako da oljuštite jaje samo u DVA poteza

K.Ć. Vesti 31.12.2022 20:20 0

Postoji toliko mnogo načina za pripremu jaja da niko nije uspeo da ih sve prebroji. Jedna od najpopularnijih metoda pripreme jaja je kuvanje u ljusci. Međutim, to nas nekad isfrustrira zbog ljuštenja istog

Profesionalna kuvarica otkrila: Evo kako da oljuštite jaje samo u DVA poteza

Printscreen/TikTok

Bez sumnje, najzdraviji način pripreme jaja je da se kuvaju . Bilo da više volite meka ili tvrda, nakon što izvadite jaja iz vrele vode, potrebno je da ih ogulite. I tu počinje pravi test preciznosti i strpljenja za mnoge ljude. Kako oljuštiti jaje da ne traje večno?

Kao što je to često u našem vremenu, društveni mediji priskaču u pomoć, u ovom slučaju TikTok posebno. Imamo dva pametna trika za vas da ljuštenje jaja postane vaša omiljena aktivnost u kuhinji. Ili skoro omiljeni.

Verovatno ste čuli za kuvanje jaja sa solju, sodom ili ostavljanje u hladnoj vodi nekoliko minuta. Zaboravi na to. Metode koje ćemo vam pokazati u nastavku zaista rade.

Koristite teglu

 

 

Sve što treba da uradite je da jaje stavite u posudu sa vodom – to može biti tegla ili čaša odgovarajuće zapremine. Zatvaramo posudu i počinjemo da je tresemo prilično snažno. Potrebno je samo nekoliko sekundi. Zatim islijte vodu i oljuštite jaje - ljuska treba lako da se skine.

Magični dodir

 

 

Drugi način je pravi hit. Ovaj trik je otkrila Kara Faurenbach, koja radi u Njujorku kao kuvarica. Žena je kuvano jaje udarila o ivicu lonca, pa o kuhinjski pult. Zatim je stavila jaje na pult i prešla rukom napred-nazad. Ljuska se praktično sama odvojila od jajeta.

„Je li to neka vrsta vradžbine? - pitaju se u komentarima.

 

Komentari (0)
Loading