Bez sumnje, najzdraviji način pripreme jaja je da se kuvaju . Bilo da više volite meka ili tvrda, nakon što izvadite jaja iz vrele vode, potrebno je da ih ogulite. I tu počinje pravi test preciznosti i strpljenja za mnoge ljude. Kako oljuštiti jaje da ne traje večno?
Kao što je to često u našem vremenu, društveni mediji priskaču u pomoć, u ovom slučaju TikTok posebno. Imamo dva pametna trika za vas da ljuštenje jaja postane vaša omiljena aktivnost u kuhinji. Ili skoro omiljeni.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Verovatno ste čuli za kuvanje jaja sa solju, sodom ili ostavljanje u hladnoj vodi nekoliko minuta. Zaboravi na to. Metode koje ćemo vam pokazati u nastavku zaista rade.
Koristite teglu
Sve što treba da uradite je da jaje stavite u posudu sa vodom – to može biti tegla ili čaša odgovarajuće zapremine. Zatvaramo posudu i počinjemo da je tresemo prilično snažno. Potrebno je samo nekoliko sekundi. Zatim islijte vodu i oljuštite jaje - ljuska treba lako da se skine.
Magični dodir
Drugi način je pravi hit. Ovaj trik je otkrila Kara Faurenbach, koja radi u Njujorku kao kuvarica. Žena je kuvano jaje udarila o ivicu lonca, pa o kuhinjski pult. Zatim je stavila jaje na pult i prešla rukom napred-nazad. Ljuska se praktično sama odvojila od jajeta.
„Je li to neka vrsta vradžbine? - pitaju se u komentarima.