Profesionalna kuvarica otkrila: Evo kako da oljuštite jaje samo u DVA poteza

Izvor: K.Ć. Vesti 31.12.2022 20:20 0

Postoji toliko mnogo načina za pripremu jaja da niko nije uspeo da ih sve prebroji. Jedna od najpopularnijih metoda pripreme jaja je kuvanje u ljusci. Međutim, to nas nekad isfrustrira zbog ljuštenja istog

Profesionalna kuvarica otkrila: Evo kako da oljuštite jaje samo u DVA poteza

Printscreen/TikTok

Bez sumnje, najzdraviji način pripreme jaja je da se kuvaju . Bilo da više volite meka ili tvrda, nakon što izvadite jaja iz vrele vode, potrebno je da ih ogulite. I tu počinje pravi test preciznosti i strpljenja za mnoge ljude. Kako oljuštiti jaje da ne traje večno?

Kao što je to često u našem vremenu, društveni mediji priskaču u pomoć, u ovom slučaju TikTok posebno. Imamo dva pametna trika za vas da ljuštenje jaja postane vaša omiljena aktivnost u kuhinji. Ili skoro omiljeni.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Verovatno ste čuli za kuvanje jaja sa solju, sodom ili ostavljanje u hladnoj vodi nekoliko minuta. Zaboravi na to. Metode koje ćemo vam pokazati u nastavku zaista rade.

Koristite teglu

 

 

Sve što treba da uradite je da jaje stavite u posudu sa vodom – to može biti tegla ili čaša odgovarajuće zapremine. Zatvaramo posudu i počinjemo da je tresemo prilično snažno. Potrebno je samo nekoliko sekundi. Zatim islijte vodu i oljuštite jaje - ljuska treba lako da se skine.

Magični dodir

 

 

Drugi način je pravi hit. Ovaj trik je otkrila Kara Faurenbach, koja radi u Njujorku kao kuvarica. Žena je kuvano jaje udarila o ivicu lonca, pa o kuhinjski pult. Zatim je stavila jaje na pult i prešla rukom napred-nazad. Ljuska se praktično sama odvojila od jajeta.

„Je li to neka vrsta vradžbine? - pitaju se u komentarima.

 

Komentari (0)