Neće se RASPASTI i deformisati: Ovo je NAJBOLJI način da operete PATIKE u veš mašini

Vesti 14.12.2022 22:30 0

Patike se najbolje peru u veš mašini ali samo ako se prate određena pravila koja čuvaju obuću od oštećenja

Patike

pixabay

Patike nikako ne mogu lepo da se operu ručno, kao što se operu u veš mašini. Ali ukoliko imate strah od toga da li će se one deformisati ili odlepiti - opustite se i pratite ove korake pranja patika u veš mašini.

Potrebno je:

  • tečni deterdžent
  • 6 kašika sode bikarbone
  • jastučnica ili vreća za pranje veša
  • četka za obuću ili stara četkica za zube
  • nekoliko peškira

 

Veče pre pranja patika, sipajte po tri kašike sode bikarbone u patike i ostavite da odstoji pre noći. Ujutru ih dobro istresite. Potom skinite pertle i stavite ih u jastučnicu ili vreću za pranje kako se ne bi upetljale, pa ubacite u veš-mašinu.

Obrišite što je više moguće prljavštine, blata i sl. četkom za obuću ili starom četkicom za zube. Potom patike dobro "ušuškajte u peškire", pa sve zajedno ubacite u veš-mašinu, idealno 4-6 peškira. Oni će vam pomoći da obuća ne udara o bubanj prilikom okretanja.

Zatim sipajte tečni deterdžent i uključite veš-mašinu na program za pranje vodom niže temperature, a trebalo bi da se pere najvie 40 minuta.

Potom izvadite patike i ostavite ih da se suše na vazduhu. Ni slučajno ih ne stavljajte u mašinu za sušenje jer ih topao vazduh može iskriviti i oštetiti lepak.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading