Svinjski file sa pečurkama: Recept nikad jednostavniji, a jelo nikad ukusnije

K.Ć. Vesti 14.12.2022 13:15 0

Svinjski file, savršen ručak

Svinjski file sa pečurkama: Recept nikad jednostavniji, a jelo nikad ukusnije

Shutterstock

Sastojci

  • 500 g filea bez kostiju
  • 250 g pečuraka
  • 1 struk praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 300 ml bujona
  • lovorov list, mlevena crvena paprika, so, biber
  • 100 ml mleka
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice brašna

Priprema

Pospite so, biber i slatku papriku sa obe strane šnicli, pa ih pržite u tiganju na malo masnoće, sve dok ne porumene sa obe strane. Stavite seckane pečurke i praziluk u poseban tiganj i pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte beli luk koji ste prethodno izgnječili.

U tiganj sa pečurkama i prazilukom stavite proprženo meso, a zatim dodajte lovorov list, mlevenu papriku i prelijte sve bujonom. Ostavite poklopljeno da se krčka na laganoj vatri, najmanje sat vremena.

Sjedinite mleko sa slatkom pavlakom i dve kašičice brašna i sipajte u tiganj sa mesom, pa začinite solju, biberom i slatkom pavlakom. Sve mešajte dok se sos ne zgusne.

File služite uz pirinač ili krompir.

Prijatno!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading