Bračna savetnica nikad nije bila ISKRENIJA: "Žene kad sednu na KAUČ, gotovo uvek se žale na JEDNU STVAR"

Vesti 13.12.2022 23:00 0

Njen video je prikupio više od milion pregleda, a mnoge žene su se pronašle u onome što je rekla

Bračna savetnica nikad nije bila ISKRENIJA: "Žene kad sednu na KAUČ, gotovo uvek se žale na JEDNU STVAR"

Shutterstock

Bračna savetnica Korin Voeler je podelila na šta se žene najviše žale kada su u pitanju problemi u njihovoj vezi. Ona je objasnila razliku između "aktivne odgovornosti" i "pasivne odgovornosti" kako bi istakla uobičajene probleme u braku, a njeno objašnjenje je izazvalo pravu debatu na Tik Toku, piše Yahoo.

- Aktivna odgovornost bi bila da tražite stvari koje biste mogli da uradite i da preuzmete odgovornost za stvari koje treba da se urade u kući. Pasivna odgovornost bi bila da budete na raspolaganju za pomoć, ali sačekajte da vam neko kaže šta da radite – objasnila je.

Dakle, prva stvar koja muči žene, kaže ona, jeste to što uvek moraju da govore svojim muževima šta da rade kada pokušavaju da se dogovore o podeli kućnih poslova. Na primer, kada pitate partnera „zašto nije oprao sudove“, a on vam odgovori „pa nisi mi rekla“.

Dakle, neće sam preuzeti odgovornost, već će učiniti kako mu se kaže. Dok bi aktivna odgovornost bila da vaš partner pere sudove a da ga niste upozorili. Verovatno ste upoznati sa ovom situacijom, a bračni savetnik vas podstiče da razmislite o tome koju ulogu igrate u vašoj vezi. - Ovo je jedna od glavnih stvari na koju mi se žene žale, muževi čekaju da im kažu šta da rade. Dok oni zapravo čekaju partnera koji je aktivno odgovoran za kuću i decu i ne čeka da mu žena kaže šta da radi – tvrdi ona.

@corrinthecounselor If they aren’t understanding, they don’t need more information, they need DIFFERENT info (read: feelings). #relationships #BenefitOfBrows #rant #fyp ♬ original sound - Corrin Voeller

 


Njen video je prikupio više od milion pregleda, a mnoge žene su se našle u onome što je rekal. - Da, posle 26 godina sam shvatila da mi je bolje da sam sama. Sada samo treba da smisli kako da se brine o sebi. Ne nedostaje mi – napisala je jedna korisnica. „Savršen način da ovo objasnim. Izuzetno je frustrirajuće. Već imam petoro dece, ne treba mi šesto, treba mi partner“, prokomentarisala je druga, dok je treća dodala: „Imam aktivnu odgovornost za celokupno postojanje porodice. I zbog toga jednostavno gubim razum."

 

 

Međutim, bilo je i onih koji se sa ovim nisu slagali. "I suprug i ja smo aktivni. Retko se svađamo oko kućnih poslova ili brige o deci. Osećam se kao prava srećnica!"
 

Komentari (0)
Loading