Sastojci
- 500 g četvrtastog posnog keksa
- oko 2dl soka od pomorandže za namakanje keksa
Fil:
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 l soka od pomorandže
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 2-3 banane
- 3-4 kivija
Glazura:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Izmešati 3 kesice pudinga od vanile u glatku smesu sa malo soka od pomorandže oduzetog od 1l.
Ostatak soka staviti da provri i zakuvati puding. Skuvan puding prekriti folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i onda uz mućenje mikserom dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga.
Ređati: keks namočen u sok, polovinu fila, banane narezane na tanke kolutiće, keks, ostatak fila, kivi narezan na kolutiće i keks namočen u sok odozgo.
Preliti glazurom od čokolade koju ćete pripremiti tako što ćete na laganoj vatri otopiti nalomkanu čokoladu pomešanu sa uljem.