Čizkejk sa BOROVNICAMA: Sočan, mekan i JEDNOSTAVAN, verujte nam na reč, nešto ukusnije skoro niste probali

Vesti 18.11.2022 10:10 0

Čizkejk sa borovnicama je klasik koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a mi smo pronašli recept koji će vas sigurno oduševiti

Čizkejk sa BOROVNICAMA: Sočan, mekan i JEDNOSTAVAN, verujte nam na reč, nešto ukusnije skoro niste probali

Shutterstock

SASTOJCI:

Sastojci za podlogu:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 120 g putera
  • 4 kašike mleka

Sastojci za kremu od borovnice:

  • 3 lista želatina
  • 250 g maskarpone sira
  • 1 dcl kreme za šlag
  • 200 g borovnica (mogu i zamrznute)
  • 2 kašike vode
  • 50 g šećera u prahu

Sastojci za belu kremu:

  • 2 lista želatina
  • 250 g maskarpone sira
  • 1 dcl kreme za šlag
  • 100 g bele čokolade
  • 1 dcl pavlake za kuvanje

PRIPREMA: 

1. Podloga

Umešajte keks, rastopljen puter i mleko. Podlogu i obode kalupa prečnika 20 cm (može i veće) namazati puterom. Utisnite smešu u kalup, na dno i na obode.. Dok pripremate kremu, čuvajte u frižideru.

2. Krem sa borovnicama

Listove želatina prelijte vodom (oko 1 dl). Umutiti mikserom sir i šlag. Borovnice, 2 kašike vode i šećer kuvajte nekoliko minuta, sameljite u blenderu i procedite. Dodati oceđen želatin i zagrevati dok se ne rastvori. U sir dodajte topli želatin i umutite mikserom. Prelijte podlogu i ostavite u zamrzivaču 30-40 minuta. (Krema je sada tečna, zgušnjava se dok se hladi.)

3. Bela krema

Želatin prelijte vodom (oko 1 dl). Umutiti mikserom sir i šlag. Dodajte čokoladu narezanu na kockice u kremu za kuvanje i lagano zagrejte. Dodati oceđen želatin i zagrevati na laganoj vatri dok se ne rastvori. Toplu smesu sipajte u sir i kajmak i umutite. (Smeša treba da bude malo tečna da krema dođe do zidova kalupa i bude ravna. Ako je krema pregusta, malo je zagrejte u mikrotalasnoj rerni.) Krem sipajte u kalup i držite tortu u frižideru najmanje 5 sati.

4. Ukrasite tortu voćem i poslužite.

 
Komentari (0)
Loading