SASTOJCI:
Sastojci za podlogu:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g putera
- 4 kašike mleka
Sastojci za kremu od borovnice:
- 3 lista želatina
- 250 g maskarpone sira
- 1 dcl kreme za šlag
- 200 g borovnica (mogu i zamrznute)
- 2 kašike vode
- 50 g šećera u prahu
Sastojci za belu kremu:
- 2 lista želatina
- 250 g maskarpone sira
- 1 dcl kreme za šlag
- 100 g bele čokolade
- 1 dcl pavlake za kuvanje
PRIPREMA:
1. Podloga
Umešajte keks, rastopljen puter i mleko. Podlogu i obode kalupa prečnika 20 cm (može i veće) namazati puterom. Utisnite smešu u kalup, na dno i na obode.. Dok pripremate kremu, čuvajte u frižideru.
2. Krem sa borovnicama
Listove želatina prelijte vodom (oko 1 dl). Umutiti mikserom sir i šlag. Borovnice, 2 kašike vode i šećer kuvajte nekoliko minuta, sameljite u blenderu i procedite. Dodati oceđen želatin i zagrevati dok se ne rastvori. U sir dodajte topli želatin i umutite mikserom. Prelijte podlogu i ostavite u zamrzivaču 30-40 minuta. (Krema je sada tečna, zgušnjava se dok se hladi.)
3. Bela krema
Želatin prelijte vodom (oko 1 dl). Umutiti mikserom sir i šlag. Dodajte čokoladu narezanu na kockice u kremu za kuvanje i lagano zagrejte. Dodati oceđen želatin i zagrevati na laganoj vatri dok se ne rastvori. Toplu smesu sipajte u sir i kajmak i umutite. (Smeša treba da bude malo tečna da krema dođe do zidova kalupa i bude ravna. Ako je krema pregusta, malo je zagrejte u mikrotalasnoj rerni.) Krem sipajte u kalup i držite tortu u frižideru najmanje 5 sati.
4. Ukrasite tortu voćem i poslužite.
