Sastojci za 12 osoba:
Za kašu:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 6-8 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 zelena
Za ribu:
- oko 1 kg ribe (rečne)
- 1/2 limuna
- 1 kašika začina c (vegete)
- 3 češnja belog luka
Ostali sastojci:
- 3-4 lovorova lista
- oko 20 zrna crnog bibera
- vezica celera
- vezica peršuna
- 1 paprika babura
- 1 limun
- 1 kašika aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kesice dodatka za riblju čorbu
- 2 dl kuvanog paradajza
- 2 dl belog vina
Priprema
Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom začina C, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja.
Izdinstati sitno iseckan crni luk, sitno iseckane šargarepe i sitno iseckan zelen. Potom smesu staviti u blender i napraviti kašu.
U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku. Kuvati dok ne provri.
Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45min-1h. Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.
Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO