Probale smo NOVI RECEPT za kisele krastavčiće: Ukus je potpuno DRUGAČIJI, ovakvu zimnicu ćete OBOŽAVATI

Izvor: Ž. T. Vesti 13.10.2022 13:10 0

Nikada nam nije palo na pamet da ostavimo kisele krastavčiće sa crnom lukom

Probale smo NOVI RECEPT za kisele krastavčiće: Ukus je potpuno DRUGAČIJI, ovakvu zimnicu ćete OBOŽAVATI

Shutterstock

Iznenadile smo se, jer nam se izuzetno svidela ova kombinacija ukusa, a posebno je interesantna ako volite da jedete krastavčiće uz svinjetinu, junetinu ili jagnetinu.

Ako ste skeptične, ostavite ove jeseni nekoliko tegli.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Sastojci:

800 g krastavčića
150 g crnog luka
30 g kopar
5-6 zrna bibera
1 kašičica soli (po tegli)
1 kašičica šećera (po tegli)
1 kašika alkoholnog sirćeta (po tegli)
1 kašika ulja (po tegli)

Priprema:

Tegle i poklopce dobro oprati i sterilisati. Krastavce dobro oprati, osušiti i naseći na kolutove. Crni luk možete seći na kockice ili na tanke kolutove, dodati kapar, pa dobro promešati. U teglu ubaciti zrno do dva bibera, pa onda ređati povrće. Dodati po jednu kašičicu šećera i soli, po kašiku sirćeta i ulja, poklopiti i ostaviti 10 minuta.

Nakon tog vremena, naliti svaku teglu provrelom vodom i dobro zatvoriti. U šerpu staviti kuhinjsku krpu, poređati tegle i naliti vodom, pa staviti na šporet. Od momenta ključanja, kuvati još 10-14 minuta. Ostaviti ih da se ohlade, obrisati i odložiti na hladno i tamno mesto.

PRIJATNO!

Komentari (0)