Iznenadile smo se, jer nam se izuzetno svidela ova kombinacija ukusa, a posebno je interesantna ako volite da jedete krastavčiće uz svinjetinu, junetinu ili jagnetinu.
Ako ste skeptične, ostavite ove jeseni nekoliko tegli.
Sastojci:
800 g krastavčića
150 g crnog luka
30 g kopar
5-6 zrna bibera
1 kašičica soli (po tegli)
1 kašičica šećera (po tegli)
1 kašika alkoholnog sirćeta (po tegli)
1 kašika ulja (po tegli)
Priprema:
Tegle i poklopce dobro oprati i sterilisati. Krastavce dobro oprati, osušiti i naseći na kolutove. Crni luk možete seći na kockice ili na tanke kolutove, dodati kapar, pa dobro promešati. U teglu ubaciti zrno do dva bibera, pa onda ređati povrće. Dodati po jednu kašičicu šećera i soli, po kašiku sirćeta i ulja, poklopiti i ostaviti 10 minuta.
Nakon tog vremena, naliti svaku teglu provrelom vodom i dobro zatvoriti. U šerpu staviti kuhinjsku krpu, poređati tegle i naliti vodom, pa staviti na šporet. Od momenta ključanja, kuvati još 10-14 minuta. Ostaviti ih da se ohlade, obrisati i odložiti na hladno i tamno mesto.
PRIJATNO!