Probale smo NOVI RECEPT za kisele krastavčiće: Ukus je potpuno DRUGAČIJI, ovakvu zimnicu ćete OBOŽAVATI

Vesti 13.10.2022 13:10 0

Nikada nam nije palo na pamet da ostavimo kisele krastavčiće sa crnom lukom

Probale smo NOVI RECEPT za kisele krastavčiće: Ukus je potpuno DRUGAČIJI, ovakvu zimnicu ćete OBOŽAVATI

Shutterstock

Iznenadile smo se, jer nam se izuzetno svidela ova kombinacija ukusa, a posebno je interesantna ako volite da jedete krastavčiće uz svinjetinu, junetinu ili jagnetinu.

Ako ste skeptične, ostavite ove jeseni nekoliko tegli.

Sastojci:

800 g krastavčića
150 g crnog luka
30 g kopar
5-6 zrna bibera
1 kašičica soli (po tegli)
1 kašičica šećera (po tegli)
1 kašika alkoholnog sirćeta (po tegli)
1 kašika ulja (po tegli)

Priprema:

Tegle i poklopce dobro oprati i sterilisati. Krastavce dobro oprati, osušiti i naseći na kolutove. Crni luk možete seći na kockice ili na tanke kolutove, dodati kapar, pa dobro promešati. U teglu ubaciti zrno do dva bibera, pa onda ređati povrće. Dodati po jednu kašičicu šećera i soli, po kašiku sirćeta i ulja, poklopiti i ostaviti 10 minuta.

Nakon tog vremena, naliti svaku teglu provrelom vodom i dobro zatvoriti. U šerpu staviti kuhinjsku krpu, poređati tegle i naliti vodom, pa staviti na šporet. Od momenta ključanja, kuvati još 10-14 minuta. Ostaviti ih da se ohlade, obrisati i odložiti na hladno i tamno mesto.

PRIJATNO!

Komentari (0)
Loading