Recept za BUNGUR: Napravite staro SRPSKO jelo, naše bake su ga često spremale, kalorično je i jede se BEZ HLEBA

Izvor: K.Ć. Vesti 10.10.2022 11:15 0

Bungur se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne

Recept za BUNGUR:  Napravite staro SRPSKO jelo, naše bake su ga često spremale, kalorično je i jede se BEZ HLEBA

Shutterstock

Sastojci

  • 700 grama pšenice
  • 300 grama kajmaka
  • 2 decilitra mleka
  • i so po ukusu

Način pripreme

Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu. Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso. Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva. U toku kuvanja naliti sa manjom količinom vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti. Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Prijatno!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)