Napravite za večeru ĆUFTE od BUNDEVE: Spolja hrskave a unutra topljeni SIR, nesvakidašnji ukus koji sve ostavlja bez teskta!

Milica Ognjenović Vesti 07.10.2022 21:00 0

Ovo morate da probate što pre

Napravite za večeru ĆUFTE od BUNDEVE: Spolja hrskave a unutra topljeni SIR, nesvakidašnji ukus koji sve ostavlja bez teskta!

Printscreen/Youtube

Sastojci:

500 g bundeve
so, biber, žalfija
maslinovo ulje
100 g prezli
100 g parmezana
jedno jaje
kačkavalj
ulje za prženje 

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Priprema:

Bundevu isecite na kriške i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Začinite sa malo maslinovog ulja i prstohvatom soli i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 30 minuta. Prebacite kriške bundeve u činiju i izgnječite ih viljuškom. Dodajte prezle, parmezan, jaje, žalfiju i biber i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Formirajte kuglice i u svaku dodajte komadić sira. Uvaljajte ih u prezle. U duboko zagrejanom ulju pržite ćufte od bundeve dok ne porumene.

 

Komentari (0)