Recept za DOMAĆU PILEĆU paštetu: Mnogo je BOLJA varijanta od KUPOVNE, a veoma se LAKO pravi

Vesti 06.10.2022 16:20 0

Pileću paštetu možete napraviti lako, naročito ako imate ostatke piletine nakon ručka.

Recept za DOMAĆU PILEĆU paštetu: Mnogo je BOLJA varijanta od KUPOVNE, a veoma se LAKO pravi

Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika kečapa
  • sok od pola limuna
  • so, biber
  • vlašac

 

Priprema

Belo meso ispecite u rerni. Iskidajte ga na komade pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera po ukusu, a ako volite pikantniju paštetu i malo karija. Sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna. Preručite paštetu u dublju posudu i ukoliko volite pospite je sa malo vlašca. Odlična je kao zdrav namaz na hleb za doručak. A uz nju možete poslužiti kiselo mleko ili jogurt.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading