Sačuvajte KESICE od ČAJA: Dobro je da ih UVEK imate pri ruci, a evo zašto

Vesti 05.10.2022 22:00 0

Otkrijte na koje još načine, osim za pripremu čaja naravno, iskorišćenu kesicu čaja možete pametno upotrebiti pre nego što je bacite.

čaj

Shutterstock

Uklonite crvenilo i natečenost očiju

Umočite kesice čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati sveže i odmorno što će vas i podmladiti. Na isti način kesice možete koristiti i za konjuktivitis.

Očistite kuću

Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i s linoleuma. Nakon što ste ste pripremili napitak jednostavno opet umočite kesicu u toplu vodu i tako napravite sredstvo za čišćenje. Njome možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i nameštaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje.

Da biste osvežili stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene kesice čaja. Neka na njemu odstoje desetak minuta, a kasnije ih jednostavno možete usisati.

Osvežite odeću i obuću

Osušene iskorišćene kesice čaja stavite na tanjirić i u ormar čime će vaša odeća lepo mirisati. Stavite po jednu kesicu u svaku cipelu i uklonite neprijatne mirise iz obuće.

Nahranite biljke

Iskorišćene vrećice čaja mogu biti odlično organsko đubrivo za kućno bilje jer čaj sadrži mnoge hranjive sastojke za biljke. Umešajte kesice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz kesice i pomešati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja.

Ublažite bol

Ako u ustima imate bolnu ranicu, umočite iskorištenu kesicu čaja u vodu i zagrizite je. Lekovita svojstva ublažiće bol i ubrzati zarastanje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

Ublažite opekotine od sunca i uklonite akne

Ako imate akne ili opekotine od sunca, operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorišćena kesica čaja. Ponovite par puta i osetićete prijatno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading