Od OVOG sastojka beže PAUKOVI: Idealno je rešenje ako želite da NESTANU iz kuće

Vesti 27.09.2022 22:00 0

Postoji prirodni i bezbolni način da se rešite paukova u kući.

Od OVOG sastojka beže PAUKOVI: Idealno je rešenje ako želite da NESTANU iz kuće

Shutterstock

Koliko god čistili i uređivali svoj dom, pauci će uvek naći način da uđu u vaš dom i pronađu mirno mesto gde će isplesti svoju mrežu. Srećom, postoji prirodni i bezbolni način da ih se rešite iz kuće.

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris mente. Poznata i kao nana, ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiva paucima i raznim štetočinama, piše britanski Sun.

Sadnja mente u male saksije i strateško smeštanje u uglove u kojima inače pronalazite pauke će ih zauvek isterati iz vašeg doma.

Ako niste tip koji ima biljke u kući, dovoljno je da nakon idućeg usisavanja i čišćenja poprskate prostorije u domu osveživačem prostorija s mirisom mente ili možete i sami napraviti potpuno prirodni proizvod za uklanjanje paukova. Recept je prilično jednostavan, a sastojci lako dostupni:

Sastojci:

  • šoljica i po vode
  • pola šoljice alkoholnog sirćeta
  • 20 kapi eteričnog ulja pitome metvice

 

Postupak:

Stavite u flašicu s raspršivačem vodu i alkoholno sirće pa dodajte eterično ulje. Mešavinu dobro protresite. Poprskajte mesta iza ormara, sudopere, uglove u kupatilu, odnosno sva mesta na kojima se pojavljuju pauci.

Ova mešavina štetočine neće ubiti, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite periodično kako se ne bi vratili.

Napomena

Umesto pitome metvice može se koristiti eterično ulje eukaliptusa. Efekat će biti isti, ali metvica ima prijatniji miris.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading