Brza, ukusna i DRUGAČIJA: Pita sa PIRINČEM koja će vam prijati i za vreme POSTA

Lana Vidović Vesti 23.09.2022 09:00 0

Savršena za doručak, ručak ili večeru.

Brza, ukusna i DRUGAČIJA: Pita sa PIRINČEM koja će vam prijati i za vreme POSTA

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu,
  • 50 ml ulja,
  • 1 struk praziluka,
  • 200 g pirinča,
  • 1 šargarepa,
  • 50 g mariniranih pečuraka,
  • peršun,
  • biber,
  • so.
  • Za prelivanje:
  • 100 ml ulja,
  • 100 ml vode,
  • 1/2 kesice praška za pecivo.

Priprema:

U posudu sipajte vodu i ulje, pa na tome dinstajte sitno seckan praziluk i narendanu šargarepu. Posolite, dodajte opran pirinač i podlijte sa 400 ml vode.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Kuvajte pirinač na tihoj vatri dok voda ne uvri. Na kraju dodajte seckane pečurke i peršunov list, pa pobiberite.

U šerpici prokuvajte vodu i ulje za preliv, skinite sa vatre i umešajte prašak za pecivo.

U podmazan pleh slažite kore, svaku zalijte prelivom, a na svaku drugu stavite fil. Tako uradite sa svim korama i filom.

Poređanu pitu oštrim nožem isecite na parčad i prelijte preostalim prelivom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)