Ovaj sastojak OTKLANJA sve NEPRIJATNE mirise iz frižidera: Košta samo 20 dinara, a može da se napravi i SREDSTVO za čišćenje

Vesti 17.09.2022 20:50 0

Da biste održali svežinu u frižideru, prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sode bikarbone. Takođe, redovno trošite namirnice koje ne mogu dugo da stoje.

Ovaj sastojak OTKLANJA sve NEPRIJATNE mirise iz frižidera: Košta samo 20 dinara, a može da se napravi i SREDSTVO za čišćenje

Shutterstock

Otvorili ste vrata frižidera i osetili ste neprijatan miris? Ponekad ga se teško rišiti čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili svo voće i povrće koje je počelo da se kvari. Zato nije loše podsetiti na neke savete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neugodnih mirisa u frižideru.

Koristite sodu bikarbonu

Da biste uklonili neprijatan miris, prebrišite sve površine u rastvoru od jedne kašičice sode bikarbone u litri tople vode ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica. 

Prevencija neugodnih mirisa 

Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neugodnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u frižideru. Njen učinak bi trebalo da trajati do tri meseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zameniti. 

Redovno brišite police

Da biste održali svežinu u frižideru prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sirćeta. Takođe, redovno trošite namirnice koje ne mogu dugo da staje. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje usled truljenja može razviti vrlo neugodan miris.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading