Sastojci:
- 1 kg junećeg mlevenog mesa
- 200 gr svinjskog mlevenog mesa
- 20 gr soli
- 100 gr prezli
- 5 gr sode bikarbone
- 1 dcl mlake vode
- po 1 kašikica začina, bibera i aleve paprike
Priprema
U posudu sa mlevenim mesom, mešavinom junećeg i svinjskog dodati soli, prezle, sode bikarbone, bibera, aleve paprike, začina (vegete), mlake vode pa dobro zamesiti.
Ostaviti da malo odstoji. Uzeci celofan ili najlon kesu, preseći je da se dobije prečnik 15-20 cm i namazati uljem. Od smese napraviti 12 loptica i svaku lopticu staviti između podmazanog celofana i pritisnuti šerpom ravnomerno da se dobije pljeskavica debljine do 0,5 mm. Pecite ih u teflonu ili kad otopli na roštilju. Nijedna se neće raspasti.
Možete ih nepečene smrznuti u tom celofanu pa pripremati po potrebi.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
Dragan
10.09.2022 19:53Probao bih po ovom receptu da pripremim pljeskavice ali sumnjam da cu moci da ih "istanjim" na pola milimetra (Spaß))
Domacica
12.09.2022 08:45Ma da, sa prezlom su prave! Doduse u pravu ste, u restoranima kojima je samo stalo da zarade.