Zauvek se rešite MUVA: Probajte ovo REŠENJE zbog kog se više NEĆE vraćati

Vesti 06.09.2022 12:38 0

Stručnjak za čišćenje Poli Širer savetuje kako da sprečite muve da se zadržavaju u kuhinji.

Zauvek se rešite MUVA: Probajte ovo REŠENJE zbog kog se više NEĆE vraćati

Shutterstock

Vrućine izazivaju porast broja muva i kućne muve će se najverovatnije brže razmnožavati po veoma toplom vremenu koje im odgovara, pa je dobro preventivnim merama zaustaviti njihovo razmnožavanje“, objasnila je ona Miroru.

Napravite sopstveni prirodni sprej

Mirisi esencijalnih ulja poput nane, limunske trave i lavande odbijaju muve, tako da možete napraviti sopstveni prirodni sprej za odbijanje muva. Dodajte nekoliko kapi bilo kog od ovih ulja u vodu u bočici sa raspršivačem. Jednostavno prskajte po kuhinji tokom dana i muve bi trebalo da ostanu napolju.

Održavajte kantu za smeće čistom i suvom sodom bikarbonom

Hrana koju leti bacimo u kantu za otpatke zbog vrućine brže truli i privlači još više muva. Zato je tokom letnjih meseci važno čistiti i prazniti kantu češće nego inače. Pre nego što stavite novu kesu za smeće na dno kante, možete posipati malo sode bikarbone, koja treba da upije sve mirise i tečnosti koje iscure iz kese, prenosi Ezadar.

Čuvajte gazirana pića u frižideru

Voćne mušice takođe privlači ugljen-dioksid u gaziranim pićima, tako da ako izostavite sokove, počeće da se skupljaju u okolini, posebno ako je došlo do izlivanja. Obavezno obrišite mrlje i očistite boce kako biste sprečili privlačenje muva, a gazirana pića je najbolje držati u frižideru sve vreme kako biste sprečili vinske mušice.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading