SASTOJCI:
- pet belanca
- 5 kašika [e'era
- mlevena plazma, 3 kašike
- prezle, 2 kašike
- kakao, 2 kašike
- prašak za pecivo 1/2 kesice
Za fil:
- 20 žumanaca
- 5 celih jaja
- 25 kašika šećera
- margarin 300 g
- mlevena plazma 300 g
- kisela pavlaka 300 ml
- crna milka 100 g
- bela milka 100 g
- krem šlag 300 g
- mineralna voda 300 ml
PRIPREMA:
Umutiti belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavati šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser, pa dodati kakao, prezle, plazmu i prašak za pecivo. Sjediniti i sipati u pleh koga ste obložili pairom za pečenje. Peći na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još tri identične kore. Sačekati da se ohladi.
Za fil je potrebno da žumanca i jaja umutite penasto. Dodajte šećer i mutite dok se masa ne udvostruči. Skuvajte fil na pari i ohladite. Margarin umutite penasto, pa dodajte hladan fil. Sve izmiksati i dodati mlevenu plazmu, kiselu pavlaku i iseckane čokolade (crnu i belu). Krem šlag umutite sa mineralnom vodom. Filovati : kora, žuti fil, šlag, kora...
PRIJATNO!