Osim što je veoma zdrava, cvekla iz tegle je veoma ukusna i mnogi biraju da je ostave kao zimnicu.
Ipak, da li ste pokušali da pripremite cveklu sa šargarepom i paprikom? Nas je ovaj recept oduševio.
SASTOJCI:
- 500 g šargarepe
- 700 g cvekle
- 14 komada pečenih, očišćenih paprika
- 120 ml ulja
- 120 ml sirćeta
- 60 g šećera
- četiri kašičice soli
- 6 čena belog luka
- konzervans
- biber u zrnu (po želji)
- lovorov list
Priprema:
Skuvaje šargarepu i cveklu, pa iseckajte sitno. Isto uradite sa pečenom paprikom. Beli luk sitno iseckajte, pa sve pomešajte. Na kraju dodajete konzervans. N avrh stavite lovorov list.
Tegle sterilišite i obložite sirćetom. Dobro ih zatvorite i odložite na tamno i suvo mesto do posluživanja.