Žene u Srbiji su POLUDELE za "CRNCEM BEZ JAJA": Kontroverzan naziv ovog kolača je privukao mnoge domaćice (RECEPT)

K.Ć. Vesti 28.08.2022 20:30 0

Kontroverzan naslov je mnoge privukao, pridobio brojne obožavaoce, ali i uzrokovao brojne polemike

Žene u Srbiji su POLUDELE za "CRNCEM BEZ JAJA": Kontroverzan naziv ovog kolača je privukao mnoge domaćice (RECEPT)

Printscreen/Youtube

Sastojci

ZA BISKVIT

  • 3 jogurta (3×180 g)
  • 300 g Pšeničnog glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaa
  • 2 kašičice Sode bikarbone
  • maslac za premazivanje pleha

ZA GLAZURU

  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka

Priprema

1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.

2. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

3. Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading