Sastojci
ZA BISKVIT
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 3 jogurta (3×180 g)
- 300 g Pšeničnog glatkog brašna
- 250 g šećera
- 120 ml ulja
- 25 g kakaa
- 2 kašičice Sode bikarbone
- maslac za premazivanje pleha
ZA GLAZURU
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema
1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.
2. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
3. Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
BONUS VIDEO