Žene u Srbiji su POLUDELE za "CRNCEM BEZ JAJA": Kontroverzan naziv ovog kolača je privukao mnoge domaćice (RECEPT)

Izvor: K.Ć. Vesti 28.08.2022 20:30 0

Kontroverzan naslov je mnoge privukao, pridobio brojne obožavaoce, ali i uzrokovao brojne polemike

Žene u Srbiji su POLUDELE za "CRNCEM BEZ JAJA": Kontroverzan naziv ovog kolača je privukao mnoge domaćice (RECEPT)

Printscreen/Youtube

Sastojci

ZA BISKVIT

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

  • 3 jogurta (3×180 g)
  • 300 g Pšeničnog glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaa
  • 2 kašičice Sode bikarbone
  • maslac za premazivanje pleha

ZA GLAZURU

  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka

Priprema

1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.

2. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

3. Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

BONUS VIDEO

Komentari (0)