Sastojci
ZA BISKVIT
- 3 jogurta (3×180 g)
- 300 g Pšeničnog glatkog brašna
- 250 g šećera
- 120 ml ulja
- 25 g kakaa
- 2 kašičice Sode bikarbone
- maslac za premazivanje pleha
ZA GLAZURU
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema
1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.
2. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
3. Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
BONUS VIDEO