Baka Draginja je podelila svoj recept, a tvrdi da su najukusnije šufnudle punjene starim sirom i preivene sa malo starog kajmaka.Potrebno je:
- 500 g krompira
- 1 žumance
- 150 g brašna
- malo soli
- 100 g starog, masnog sira
- malo starog kajmaka za preliv
- tri kašiike mleka
- prezle, ulje
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Skuvati u ljusci krompir i oguliti ga. Odmah ga izgnječiti,pa dodati žumance, so, sir i brašno i umesiti glatko testo, iseći na komadiće i valjati u male valjke kao na slici.
Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budi mekani na dodir. U šerpu sipati ulja, dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to.
Preliti starim kajmakom, a pre toga kašiku kajmaka pomešati sa tri kašike mleka.
BONUS VIDEO