Recept za BRAUNI (Brownie): Uživajte u ČOKOLADNOM užitku, deca će ga obožavati

K.Ć. Vesti 14.08.2022 20:00 0

Nimalo tajanstveno, vrlo jednostavno i besprekorno čokoladno!

brauni

Shutterstock

Sastojci

  • 200 g tamne čokolade 70% kakaa
  • 80 g nezaslađenog kakaa
  • 65 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 360 g šećera
  • 4 jaja
  • po želji lešnika, badema, oraha ili sušene brusnice ili višnje, oko 75 g

Glazura

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 30 g maslaca

Priprema

Rernu zagrijte na 180°C, a vatrostalnu obložite papirom za pečenje.

Na pari otopite čokoladu i maslac da dobijete kompaktnu, svilenkastu smesu. Dodajte sušeno voće ako želite.

U drugoj posudi pomešajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo te tu smesu dodajte otopljenoj čokoladi.

Miksajte da se sjedini. Jaja izmutite viljušskom pa dodajte malo po malo u smesu, miksajući dok se ne sjedini.

Izlijte smesu u vatrostalnu, poravnajte površinu i pecite 20-tak minuta. E sad, brauni mora biti malo lepljiv i mekani u sredini, nikako ne suvi kao biskvit. Kada vidite da su površina i rubovi pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu da proverite da li je gotovo - ne sme izaći čista.

Ostavite da se ohladi, a zatim izokrenite na ravnu podlogu.

Ovde možete završiti, ali meni to nije bilo dovoljno čokoladno (!!) pa sam dodala i glazuru...

Glazura

Otopite čokoladu i maslac i prelijte preko kolača te razmažite preko cele površine.

Isecite na kocke i uživajte!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading