Recept za BRAUNI (Brownie): Uživajte u ČOKOLADNOM užitku, deca će ga obožavati

Izvor: K.Ć. Vesti 14.08.2022 20:00 0

Nimalo tajanstveno, vrlo jednostavno i besprekorno čokoladno!

brauni

Shutterstock

Sastojci

  • 200 g tamne čokolade 70% kakaa
  • 80 g nezaslađenog kakaa
  • 65 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 360 g šećera
  • 4 jaja
  • po želji lešnika, badema, oraha ili sušene brusnice ili višnje, oko 75 g

Glazura

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 30 g maslaca

Priprema

Rernu zagrijte na 180°C, a vatrostalnu obložite papirom za pečenje.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Na pari otopite čokoladu i maslac da dobijete kompaktnu, svilenkastu smesu. Dodajte sušeno voće ako želite.

U drugoj posudi pomešajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo te tu smesu dodajte otopljenoj čokoladi.

Miksajte da se sjedini. Jaja izmutite viljušskom pa dodajte malo po malo u smesu, miksajući dok se ne sjedini.

Izlijte smesu u vatrostalnu, poravnajte površinu i pecite 20-tak minuta. E sad, brauni mora biti malo lepljiv i mekani u sredini, nikako ne suvi kao biskvit. Kada vidite da su površina i rubovi pečeni, ubodite čačkalicu u sredinu da proverite da li je gotovo - ne sme izaći čista.

Ostavite da se ohladi, a zatim izokrenite na ravnu podlogu.

Ovde možete završiti, ali meni to nije bilo dovoljno čokoladno (!!) pa sam dodala i glazuru...

Glazura

Otopite čokoladu i maslac i prelijte preko kolača te razmažite preko cele površine.

Isecite na kocke i uživajte!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)