Sastojci
- 8 kg crvenih mesnatih paprika
- 4 kg paradajza
- 400 ml ulja
- 400 ml sirćeta
- 5 kašika šećera
- 2 glavice belog luka
- 2 veze peršuna
- so
Način pripreme pinđura:
Paprike se prvo ispeku, oljuštie i očiste od semena. Potom se ostave preko noći kako bi se ocedile. Sutadan se seku na rezance. Paradajz se prelije ključalom vodom, pa oljušti i iseče na kockice.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Zatim treba u šerpu, dodati šećer, i kuvati dok se masa ne prepolovi. Tada dodati paprike, ulje, beli luk i peršun, so po ukusu, te pržiti do željene gustine. Na kraju dodati sirće i kratko prokuvati.
Vruć pinđur se sipa u vruće sterilisane tegle, pa ga treba zapeći u toploj isključenoj pećnici, do jutra. Sutradan se preko pinđura stavi komad celofana umočen u esenciju, pa se zatvori metalnim poklopcem, ili poveže celofanom.
BONUS VIDEO

Kongres MIND – AI u medicini: Istražite Budućnost Medicine i Veštačke Inteligencije MIND 2025

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

VUČIĆ ZA ''NOVOSTI'' O REAGOVANJU NA NJEGOV BORAVAK U MOSKVI Danas će biti reakcija sigurno, i to mnogo teških
