Baka Desin tradicionalni recept za PINĐUR: Lepši od ajvara, najukusnija zimnica od paradajza i paprike

Izvor: K.Ć. Vesti 10.08.2022 07:50 0

Ako volite ljuto, u pinđur možete dodati i malo ljute papričice

pinđur

Shutterstock

Sastojci

  • 8 kg crvenih mesnatih paprika
  • 4 kg paradajza
  • 400 ml ulja
  • 400 ml sirćeta
  • 5 kašika šećera
  • 2 glavice belog luka
  • 2 veze peršuna
  • so

Način pripreme pinđura:

Paprike se prvo ispeku, oljuštie i očiste od semena. Potom se ostave preko noći kako bi se ocedile. Sutadan se seku na rezance. Paradajz se prelije ključalom vodom, pa oljušti i iseče na kockice.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Zatim treba u šerpu, dodati šećer, i kuvati dok se masa ne prepolovi. Tada dodati paprike, ulje, beli luk i peršun, so po ukusu, te pržiti do željene gustine. Na kraju dodati sirće i kratko prokuvati.

Vruć pinđur se sipa u vruće sterilisane tegle, pa ga treba zapeći u toploj isključenoj pećnici, do jutra. Sutradan se preko pinđura stavi komad celofana umočen u esenciju, pa se zatvori metalnim poklopcem, ili poveže celofanom.

BONUS VIDEO

img
08. 05. 2025 12:09

Kongres MIND – AI u medicini: Istražite Budućnost Medicine i Veštačke Inteligencije MIND 2025

img
07. 05. 2025 12:36

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

img
08. 05. 2025 11:41

VUČIĆ ZA ''NOVOSTI'' O REAGOVANJU NA NJEGOV BORAVAK U MOSKVI Danas će biti reakcija sigurno, i to mnogo teških

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Komentari (0)