Prilikom pasterizacije tegle zagrevamo na visoku temperaturu, što sprečava da se hrana kasnije pokvari. Obično se to radi u loncu čije dno je pokriveno krpom. Zatim se napuni vodom i prokuvaju se tegle 3/4 visine u vodi. Veoma je važno da tegle ne budu potpuno pod vodom i da ne dodiruju stranice.
Konvencionalna pasterizacija tegli je naravno efikasna. Međutim, nije baš zgodna. Nekada naše bake nisu imale veliki izbor, ali danas u kuhinji imamo uređaje koje možemo koristiti za pasterizaciju tegli.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Pasterizacija tegli u rerni
Suva pasterizacija je mnogo pogodnija. Za ovo možemo koristiti rernu koja lako dostiže temperature potrebne za ubijanje mikroorganizama u našim konzervama. Postoji samo jedan uslov - ne smete stavljati foliju i gumice na teglu.
Pripremite pleh, pa na njega stavite kuhinjsku krpu kako tegle ne bi stajale direktno na njemu. Zatim zagrejte rernu na 120 stepeni. Ako stavljamo vruću zimnicu u tegle, stavite ih u prethodno zagrejanu rernu. Ako su već hladne, stavite ih u uređaj dok se već zagreva. Ovo čuva tegle od lomljenja.
Tegle u rerni se drže 30 minuta. Posle ovog vremena, međutim, ne vadimo ih odmah, već samo otvaramo vrata da se ohlade sat vremena. Posle ovog vremena, možemo ih staviti u ostavu.
BONUS VIDEO
Milica Nikolić: Nasilje blokadera potvrđuje da ludaci, napumpani mržnjom, imaju za cilj izazivanje građanskog rata
LANČANI SUDAR U BORČI: Uništeno nekoliko automobila, stvorila se gužva (VIDEO)
Divljak s čekićem u ruci pretio Vučiću: Sa N1 ni izvinjenje gledaocima, već namerno puštanje u etar 'poruke za Vučića' (VIDEO)
Mrdić osudio divljanje blokadera i napad na prostorije SNS-a: Neće u Srbiji nikada da pobede oni sa fašističkim i nacističkim politikom

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd
Nadamašena sva očekivanja na otvaranju 49. jedinog pravog FESTIVALA FILMSKOG SCENARIJA u Vrnjačkoj Banji
Užas u Banjaluci: U stanu pronađeno telo žene
Bakarec: Srbijom neće vladati fašisti!
'SRBIJI SU POTREBNI MIR, STABILNOST I RED' Siniša Mali osudio divljanje blokadera: Profašistički narativi i divljanje po ulicama nisu slike koje želimo u našoj zemlji
Dovoljna je samo 1 čaša ujutru: Krv se čisti, koža blista, a umor nestaje!

Ekspo 2025 u Osaki već premašio 18 miliona karata – troškovi pokriveni, a još nije kraj
Godinama bile najbolje drugarice, pa ih život razdvojio: Naslednica Saše Popovića odrasla sa ćerkom poznatog pevača, družile se od osnovne škole, a onda se sve promenilo

Mali ambasadori dijaspore zakoračili u svet budućnosti – Ekspo 2027 Plejgraund
'A ovaj insekt sa N1 baš znao da treba da ponese šlem' Jovanov o nasilju u Vrbasu, OVO je prvi primetio (FOTO)
Najbolji recept za knedle za supu: Svima uspevaju iz prve jer se ne raspadaju, a tajna je u 1 sastojku

Djuka
07.08.2022 16:23Ne razumem ne stavljati foliju i gumice. Ne stavljati dok su tekle u rerni nego staviti kad se ohlade ili stavljati limene poklopce pošto se tegle ohlade? Kad u opšte stavljati poklopce?