Prilikom pasterizacije tegle zagrevamo na visoku temperaturu, što sprečava da se hrana kasnije pokvari. Obično se to radi u loncu čije dno je pokriveno krpom. Zatim se napuni vodom i prokuvaju se tegle 3/4 visine u vodi. Veoma je važno da tegle ne budu potpuno pod vodom i da ne dodiruju stranice.
Konvencionalna pasterizacija tegli je naravno efikasna. Međutim, nije baš zgodna. Nekada naše bake nisu imale veliki izbor, ali danas u kuhinji imamo uređaje koje možemo koristiti za pasterizaciju tegli.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Pasterizacija tegli u rerni
Suva pasterizacija je mnogo pogodnija. Za ovo možemo koristiti rernu koja lako dostiže temperature potrebne za ubijanje mikroorganizama u našim konzervama. Postoji samo jedan uslov - ne smete stavljati foliju i gumice na teglu.
Pripremite pleh, pa na njega stavite kuhinjsku krpu kako tegle ne bi stajale direktno na njemu. Zatim zagrejte rernu na 120 stepeni. Ako stavljamo vruću zimnicu u tegle, stavite ih u prethodno zagrejanu rernu. Ako su već hladne, stavite ih u uređaj dok se već zagreva. Ovo čuva tegle od lomljenja.
Tegle u rerni se drže 30 minuta. Posle ovog vremena, međutim, ne vadimo ih odmah, već samo otvaramo vrata da se ohlade sat vremena. Posle ovog vremena, možemo ih staviti u ostavu.
BONUS VIDEO

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

Od 30 do 130 evra ako želite kućicu na vodi: Ovo su cene na čuvenim srpskim Maldivima FOTO

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!
Posle višečasovne ćutnje, rešio da otkrije sve: Gastoz priznao zbog čega je doživeo pomračenje i krenuo na Bebicu! (VIDEO)

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!
Zvezda ne računa na svoju decu – samo na novac od njihove prodaje

"Samo nas je Bog pogledao da niko ne strada": Pronađen pištolj nasred trotoara

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Profesorsko licemerje: Jedan od najglasnijih podržavaoca blokada sedeo u sali i ocenjivao studente

Ekspanzija zmija u Beogradu: "Nemojte ih ubijati" VIDEO

Spremite se: Višesatna zadržavanja na graničnim prelazima

"Srbija i sledeće godine igrati u A diviziji, ali nastavljamo dalje"

Sari hospitalizovan – oglasio se Lacio

Djuka
07.08.2022 16:23Ne razumem ne stavljati foliju i gumice. Ne stavljati dok su tekle u rerni nego staviti kad se ohlade ili stavljati limene poklopce pošto se tegle ohlade? Kad u opšte stavljati poklopce?