Bez mnogo ulja i prskanja: Ovo je fantastičan trik za NAJHRSKAVIJI pomfrit

Izvor: Naj žena Vesti 05.10.2021 13:57 0

Pomfrit nije najzdraviji ili niskokaloričan, što ne menja činjenicu da ga mnogi ljudi vole. Ova jednostavna užina od krompira efikasno i brzo će ubiti glad. Takođe je odličan kada gledamo film. Pomfrit se može lako naručiti u većini barova i restorana. Njihova priprema kod kuće takođe nije teška, a mnogo je jeftinija. Ovde, međutim, postoji problem

Bez mnogo ulja i prskanja: Ovo je fantastičan trik za NAJHRSKAVIJI pomfrit

Shutterstock

Svako ko je ispržio pomfrit zna da se nemilosrdno prska ulje okolo. Na sreću, ovo se može rešiti. Zahvaljujući jednoj jednostavnoj promeni, problem nestaje. Sada će pravljenje pomfrita kod kuće biti još lakše i zabavnije. A biće i manje čišćenja.

Morate zapamtiti da sipate mast na savršeno suvu i čistu posudu. Proizvode koje pržimo treba iscediti ako je moguće. Jedan od bakinih načina je da pre pečenja površinu posude obrišete sirćetom ili pospite solju . I napomena: način skladištenja ulja je takođe važan. Da biste sprečili prskanje, čuvajte ga na sobnoj temperaturi, a ne u frižideru.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

U redu, ali pređimo sada na obećani trik, koji će se pokazati vrlo korisnim pri prženju pomfrita. Autorka kulinarskih knjiga savetuje vam da malo promenite redosled . - To je revolucija: sirovi, iseckani krompir stavite u hladno ulje, pa ga zagrejete - objašnjava ona na svojoj veb stranici. - Znam da zvuči ludo, ali zapravo funkcioniše - kaže Nigella Lavson.

Takođe, zapamtite da ne pržite hranu sa poklopcem preko. Ova uobičajena greška može uništiti čitavo jelo. Neće se više pržiti, već zapravo će se jelo kuvati. Takva praksa dovodi do toga da jelo izgubi karakterističnu hrskavost. Šta više, kada posudu poklopite poklopcem, voda sadržana u prženom mesu ili povrću počinje da se kondenzuje na njegovoj površini. A kad se podigne, kaplje na vrelu mast. Efekat? Prskanje, koje je problematično au ekstremnim slučajevima može biti i vrlo opasno, ako na primer prsne ulje u oko.

img
01. 04. 2025 17:13

DODIK POSLE SASTANKA SA PUTINOM: Rusija je veoma važna zemlja za Republiku Srpsku

img
01. 04. 2025 17:01

SADA JE SVE JASNO: Isplivale prepiske Stefani i Matore o njenom bratu Zoranu, otkriveno u kakom je odnosu Tomićeva sa njim i da li je Grujićeva govorila ISTINU (FOTO)

img
01. 04. 2025 17:20

GODINA NAŠE POBEDE: "Frajle" proslavile 16. rođendan u Zagrebu koncertima u "Lisinskom" (FOTO)

img
01. 04. 2025 17:13

Završena blokada Gazele; Oko 180 maloletnika maltretiralo građane FOTO

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
01. 04. 2025 17:10

Tramp slučajno deportovao nevinog čoveka u ozloglašeni zatvor: "Izvinjavamo se"

img
01. 04. 2025 17:26

"POKRET JE ZAJEDNIŠTVO I NADA ZA BUDUĆNOST": Brnabić o formiranju Pokreta za narod i državu

img
01. 04. 2025 17:21

Zvanično – Premijer liga uvela najprecizniji ofsajd detektor

img
01. 04. 2025 17:15

Bajern produžio ugovor sa svetskim šampionom

img
01. 04. 2025 17:12

Putin primio Dodika: Rusija je garant Dejtonskog sporazuma; "Putin upoznat sa situacijom u BiH" FOTO/VIDEO

img
01. 04. 2025 17:28

Opština Zemun pomaže uređenje crkava

img
01. 04. 2025 17:35

Ideolog opozicije razbio snove o Đilasovoj vladi, pa progovorio blokaderima: Njih neki profesori savetuju! (VIDEO)

img
01. 04. 2025 17:27

Rusima stigla najmodernija nuklearna podmornica

img
01. 04. 2025 17:35

GODINE PATNJE IZA ZAKLJUČANIH VRATA Muškarac proveo 20 godina u zatočeništvu

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (0)