Da li vam je zamrzivač ispravan? Ovaj trik sa novčićem pokazaće vam da li treba da zovete majstora

Jelena Vukelić Vesti 04.06.2023 20:36 0

Ovaj trik će vam nepogrešivo pomoći da utvrdite da li vam treba majstor ili novi zamrzivač

Da li vam je zamrzivač ispravan? Ovaj trik sa novčićem pokazaće vam da li treba da zovete majstora

Shutterstock

Zamrzivač je sjajan način da smanjite bacanje hrane, a s obzirom na životne troškove, važno je i da on dobro radi. Kejt Hal, sturčnjak za rashladne uređaje, otkrila je jedan zanimljiv trik pomoću koga ćete proveriti da li vaš zamrzivač pravilno zamrzava i hladi hranu. 

Kako piše "Express", sve što treba da uradite je da do pola napunite malu posudu s vodom i pustite je da se zamrzne. Kada se zamrzne, stavite na površinu novčić. Naime, ako vaš zamrzivač radi ispravno, novčić bi trebao da ostane na površini, a ako potone, onda znate da ne radi kako treba. 

- Ako ustanovite da je temperatura preniska ili da se led topi, prvo što trebate da uradite je da pročitete ponovo uputstvo za upotrebu, jer u njemu se sigurno nalaze saveti od proizvođača šta sve treba sami da proverite i utvrdite da li je zamrzivač ne radi dobro  - savetuje Kejt Hal.

Objasnila je i da zamrzivač i redovono otapate, ako nije samootapajući, ali i da ga ne pretrpavate hranom, kako bi ostalo prostora cirkulisanje vazduha. Osim toga, izbegavajte da stavljate toplu ili vruću hranu u zamrzivač, a ako zamrzavate svežu ili domaću hranu, zamrzavajte ju u manjim količinama kako vaš zamrzivač ne bi morao toliko da radi. 

Komentari (0)
Loading