Stručnjak otkriva šta vaša OMILJENA poza otkriva o VEZI i odnosu sa partnerom

K.Ć. Vesti 03.08.2022 23:00 0

Britanski stručnjak za seks Trejsi Koks otkriva da prosečan par naizmenično bira dve ili tri poze tokom jednog odnosa, iako je dokumentovano više od 600 poza

seks

Shutterstock

Takođe objašnjava šta vaš omiljena seksualna poza govori o vašoj vezi.

- Ne postoji „najbolja“ poza - kaže britanski stručnjak Trejsi Koks za britanski Dejli mejl.

- Sve zavisi od vašeg tela i visine, individualnih preferencija, raspoloženja, starosti i faze veze.

Misionarska

Prema koksu, većina parova koristi kombinaciju dva ili tri položaja. Ali šta ako nikada ne promenite poziciju? Prema ekspertu, ovo može mnogo reći o vašem seksualnom životu i vezi ako uvek - ili skoro uvek - imate seks u istom položaju.

Loša vest je da je to skromna, predvidljiva i najdosadnija seksualna pozicija na svetu. To bi moglo značiti da ste oboje malo lenji u spavaćoj sobi jer ova pozicija ne zahteva kreativnost ni sa jedne strane. Ako vaš partner insistira na ovoj poziciji, to mnogo govori o dinamici moći u vašoj vezi. On je ovde šef i očekuje da se prilagodite. To takođe može značiti da vaš partner ne brine o vašim seksualnim potrebama. Kada kontroliše dubinu, ugao i brzinu penetracije, to obično rezultira samo jednim orgazmom. Njegovom.

Mnoge žene insistiraju na seksu samo u misionarskom položaju ako osećaju da su se ugojile. To je najčešće birani seksualni položaj od strane ljudi koji se bore sa problemima sa izgledom tela.

Ima dobrih vesti ako vam je ova poza omiljena. Udobna je. Misionarski položaj obično znači da ste bliski : nekoliko parova se ljubi ili gleda jedno drugom u oči. 

Sa leđa

Dobra vest: Od svih pozicija, ovo je mesto gde će vaša G tačka biti stimulisana, tako da su vaše šanse za orgazam veće. Partneru je lako pružiti dodatnu stimulaciju klitorisa. Postoje dva najčešća razloga zašto parovi biraju ovu poziciju: imaju jak seksualni nagon i seks je visok prioritet u njihovoj vezi. Retko ga biraju nesigurni ljubavnici - nema kontakta očima, a vaš partner ima pun pogled na vaše genitalije.

To je takođe idealna pozicija ako želite da se prepustite fantazijama koje ne uključuju vašeg partnera.

Loše vesti: Ako više volite seks od pozadi, to može značiti da vas pokreće požuda, a ne ljubav. Ako nikada ne izaberete poziciju u kojoj vidite svoja lica, možda u vašoj vezi postoje problemi sa intimnošću. Ako vaš partner insistira na tome da bude pozicioniran s leđa i to vam se ne sviđa, to takođe može značiti da u vašoj vezi postoje problemi sa kontrolom. Najveću moć daje mu pozicija „psa“.

Jahač

Dobre vesti: ako ste na vrhu, vi imate kontrolu i dominantna ste osoba u vašoj vezi. Ovu poziciju biraju samopouzdane žene koje znaju šta je seks - i partneri koji su voljni da prepuste ženi da preuzme vođstvo. To govori mnogo dobrog o dinamici moći u vašoj vezi i slici vašeg tela .

To takođe može značiti da u vašoj vezi postoji veliko poverenje: teško je lažirati orgazam jer vaš partner može da posmatra vaše lice i reakcije.

Loše vesti: u dobrim odnosima, parovi daju jedan drugom šansu da budu pokorni i dominantni u seksu. Ako ste uvek na vrhu i vaš partner nikada nema priliku da promeni poziciju, verovatno ćete biti šef u svim drugim aspektima vaše veze. Ovo nije problem ako ste oboje zadovoljni time. Još gore, ako se oseća nemoćno i u krevetu i van njega.

Oralni seks

Dobre vesti: Ako je penetracija bolna za vas ili vaš partner ima problema s erekcijom, oralni seks je dobro rešenje i odličan način da se postigne orgazam bez ikakvog stresa ili nelagode. Mnoge žene postižu orgazam sa svojim partnerom samo kroz ovu vrstu stimulacije. Ako završite ovako, vaša veza i vaš seksualni život su u ne tako dobroj formi - i verovatno nemate "orgazam".

Loše vesti: Neki muškarci - posebno oni koji koriste veoma čvrst stisak kada masturbiraju - takođe mogu imati poteškoća sa orgazmom tokom penetracije. Iako je ovo najsigurniji put do orgazma, čisto oralni seks može značiti probleme sa intimnošću i posvećenošću.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading