Rešite se PAUKOVA sredstvom od 10 dinara: Prirodna mešavina NIJE štetna po zdravlje i DIVNO miriše

Vesti 03.08.2022 09:46 0

Prirodno sredstvo protiv paukova! Lepo miriše i nije štetno po zdravlje...

Rešite se PAUKOVA sredstvom od 10 dinara: Prirodna mešavina NIJE štetna po zdravlje i DIVNO miriše

Shutterstock

Svi koji se bore tokom leta sa paucima po celoj kući znaju koliko je malo potrebno ovim insektima da ispletu nove mreže - preko noći. U narodu još postoji i verovanje da ih ne treba ubijati i mnogi odlučuju samo da im "pokvare građevinu", odnosno, očiste mreže.

Neke od insekata možete da izbacite tako što ćete ih skupiti "praškom" ili krpom pa ih istresti napolje, ali brojni ostaju po ćoškovima.

Zato vredi probati savet koji se širi na društvenim mrežama, a odnosi se na miris mentola. On je vrlo neprijatan paucima i od njega beže, pa se preporučuje da postavite kuglice vate natopljene nekim sredstvom sa tim mirisom. 

Možete da upotrebite ulje od peperminta, tako što ćete nakapati samo par kapi na tupfer, a dok njega ne nabavite, poslužiće i obična vodica za usta. Ona najčešće sadrži aromu mentola pa će odlično delovati protiv pauka.

Ako imate nanu u bašti, slobodno uberite nekoliko strukova i ostavite ih po uglovima prostorije. Čitav dom će prijatno mirisati, a oslobodićete se i neugodnih napasnika.

Pored mentola, i miris citrusa je neprijatan paucima. Zato nemojte bacati koru limuna i pomorandže, već komadiće ostavite da se suše na papirnim ubrusima, po uglovima kuće. 

Podrazumeva se da morate redovno da uklanjate paučinu čak i ako ne želite da ubijate same paukove. Takođe, potrudite se da izbacite višak stvari iz doma, naročito sa visokih polica i iz nepristupačnih uglova, kako bi "pajanje" bilo brzo i lako.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading