Brisanje prosute hrane sunđerom je najočiglednija i najprirodnija stvar u kuhinji. Međutim, vredi promeniti ovu naviku. Razlog je važan.
Kuhinjski sunđeri i krpe, prema istraživanju naučnika, jedan su od najprljavijih predmeta. Na njima se nakuplja ogromna količina bakterija. Vlaga i toplota u kuhinji čine situaciju još gorom, pružajući idealno okruženje za razvoj opasnih mikroorganizama.
Većina ljudi retko menja sunđere i krpe, pa ih posle pranja sudova ili brisanja površina ne isperu.
U redu, ali kako se to odnosi na brisanje hrane sunđerom ili krpom? Pa, posle ovako nečega, vrlo je teško očistiti ga. Ispiranje, čak i vrućom vodom sa sapunom, možda neće biti dovoljno. U stvari, ako želite da koristite sunđere za brisanje prosute hrane, morali biste ih baciti nakon svake upotrebe.
Stručnjaci preporučuju da ne koristite sunđere za brisanje ostataka tečne hrane. Meso i jaja su posebno opasni, ali zapravo je svaka hrana leglo bakterija. U slučaju takve kuhinjske prljavštine, biće mnogo bolje i sigurnije obrisati je papirnim ubrusom za jednokratnu upotrebu. To je više higijenski.
Takođe treba zapamtiti da redovno menjamo sunđere i krpe. Ako se svakodnevno koriste, možda će biti potrebno da ih bacite nakon samo 2-3 dana.
BONUS VIDEO
sundjer
06.10.2021 05:42Koristite sodu bikarbonu svaki put kad nesto radite sa sundjerom. Soda ocisti sve i izbeli sundjer. Kad serpe, lonce i tepsije koristite, koristite sodu.