Zašto nikako ne smete da koristite SUNĐER za brisanje prosute HRANE!

K.Ć. Vesti 26.04.2022 12:53 1

Sunđer je jedan od osnovnih elemenata kuhinjske opreme. Bez njega je teško živeti, pogotovo ako puno kuvamo i dešava se da nešto prolije. Većina ljudi bez razmišljanja da se otarasi takvih nečistoća koristi samo sunđer ili krpu. U međuvremenu, ovo nije najbolja ideja. Ova navika može izazvati mnogo problema

žena briše

Shutterstock

Brisanje prosute hrane sunđerom je najočiglednija i najprirodnija stvar u kuhinji. Međutim, vredi promeniti ovu naviku. Razlog je važan.

Kuhinjski sunđeri i krpe, prema istraživanju naučnika, jedan su od najprljavijih predmeta. Na njima se nakuplja ogromna količina bakterija. Vlaga i toplota u kuhinji čine situaciju još gorom, pružajući idealno okruženje za razvoj opasnih mikroorganizama.

Većina ljudi retko menja sunđere i krpe, pa ih posle pranja sudova ili brisanja površina ne isperu.

U redu, ali kako se to odnosi na brisanje hrane sunđerom ili krpom? Pa, posle ovako nečega, vrlo je teško očistiti ga. Ispiranje, čak i vrućom vodom sa sapunom, možda neće biti dovoljno. U stvari, ako želite da koristite sunđere za brisanje prosute hrane, morali biste ih baciti nakon svake upotrebe.

Zašto nikako ne smete da koristite SUNĐER za brisanje prosute HRANE!

Shutterstock

 

 

Stručnjaci preporučuju da ne koristite sunđere za brisanje ostataka tečne hrane. Meso i jaja su posebno opasni, ali zapravo je svaka hrana leglo bakterija. U slučaju takve kuhinjske prljavštine, biće mnogo bolje i sigurnije obrisati je papirnim ubrusom za jednokratnu upotrebu. To je više higijenski.

Takođe treba zapamtiti da redovno menjamo sunđere i krpe. Ako se svakodnevno koriste, možda će biti potrebno da ih bacite nakon samo 2-3 dana. 

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
sundjer
06.10.2021 05:42

Koristite sodu bikarbonu svaki put kad nesto radite sa sundjerom. Soda ocisti sve i izbeli sundjer. Kad serpe, lonce i tepsije koristite, koristite sodu.