Stručnjaci kažu da je kora jestiva i da siru daje ukus i teksturu.
To je kora koja se prirodno javlja tokom procesa pravljenja sira. Neki sirevi, poput parmezana, imaju koru koja se može koristiti tokom kuvanja, dok neki drugi imaju premaz koji morate ukloniti.
Kora kojih sireva je jestiva?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Tehnički, gotovo sve kore su jestive, kažu stručnjaci u ovoj oblasti. Međutim, neki su bolji od drugih. Bri i kamember kore su dobar primer za to, jer su pune ukusa koje zaista želite da iskusite. Bez kore, ovi sirevi jednostavno se pretvaraju u želatinastu masu. U stvari, kod većine takvih sireva, kora je ono što poboljšava njihov ukus. Proizvođači sira ih potapaju u posebnu salamuru, tako da se kora razvija uporedo sa ovim divnim i posebnim ukusima.
Koje kore od sira su dobre za kuvanje?
Ovo su kore tvrdih sireva, kao što je parmezan. Zato kuvari najradije koriste ove kore, pune ukusa, kada spremaju razne supe i čorbe. Zato, kada spremate supu, čorbu ili čorbu za rižoto, jednostavno u povrće dodajte koru nekog tvrdog sira i ostavite da ključa najmanje dva sata. Nakon toga jednostavno bacite preostalu koru. Na ovaj način dobićete bogatu čorbu, odnosno osnovu za pripremu rižota, soseva i drugih jela.
Osim toga, koru sira možete tostirati na šporetu ili u rerni – tako ćete dobiti divnu hrskavu koru koju možete dodati u salate, potaže i druga slična jela.
Kako kora od sira može poboljšati ukus drugih jela?
Kao što koru sira možete koristiti za obogaćivanje supa i sosova, možete je dodati i drugim namirnicama da poboljšate njihov ukus, kao što je maslinovo ulje. Čvrsta kora parmezana daće maslinovom ulju oštar, sirasti ukus, koji će se savršeno slagati sa raznim salatama. Naravno, koru sira možete koristiti za pripremu mnogih drugih jela – od rižota do paradajz sosa. Kora parmezana je, na primer, fantastična za pravljenje paradajz supe, samo pazite pri dodavanju soli, da ne preterate.
BONUS VIDEO

Nove mape Ukrajine su objavljene: Ovako će Tramp i Putin rascepkati Ukrajinu FOTO

BRITANCI "GASE" SUNCE: Odobravaju se eksperimenti za zamračivanje Sunca

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

VELIKO OTKRIĆE ŠPANSKIIH ARHEOLOGA: Evo šta su pronašli u Barseloni

Evenepul protiv Monmartra
SINIŠA MALI SA RIČARDOM GRENELOM: Uvek je lepo videti starog prijatelja, nastavljamo da radimo zajedno (VIDEO)

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)
NAKON UDARA GROMA POŽAR ZAHVATIO PORODIČNU KUĆU! Detalji požara u Zemunu: Ne zna se ima li povređenih!
CIBONA NEMOĆNA U ČAČKU: Borac siguran na svom terenu

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!
