Stručnjaci kažu da je kora jestiva i da siru daje ukus i teksturu.
To je kora koja se prirodno javlja tokom procesa pravljenja sira. Neki sirevi, poput parmezana, imaju koru koja se može koristiti tokom kuvanja, dok neki drugi imaju premaz koji morate ukloniti.
Kora kojih sireva je jestiva?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Tehnički, gotovo sve kore su jestive, kažu stručnjaci u ovoj oblasti. Međutim, neki su bolji od drugih. Bri i kamember kore su dobar primer za to, jer su pune ukusa koje zaista želite da iskusite. Bez kore, ovi sirevi jednostavno se pretvaraju u želatinastu masu. U stvari, kod većine takvih sireva, kora je ono što poboljšava njihov ukus. Proizvođači sira ih potapaju u posebnu salamuru, tako da se kora razvija uporedo sa ovim divnim i posebnim ukusima.
Koje kore od sira su dobre za kuvanje?
Ovo su kore tvrdih sireva, kao što je parmezan. Zato kuvari najradije koriste ove kore, pune ukusa, kada spremaju razne supe i čorbe. Zato, kada spremate supu, čorbu ili čorbu za rižoto, jednostavno u povrće dodajte koru nekog tvrdog sira i ostavite da ključa najmanje dva sata. Nakon toga jednostavno bacite preostalu koru. Na ovaj način dobićete bogatu čorbu, odnosno osnovu za pripremu rižota, soseva i drugih jela.
Osim toga, koru sira možete tostirati na šporetu ili u rerni – tako ćete dobiti divnu hrskavu koru koju možete dodati u salate, potaže i druga slična jela.
Kako kora od sira može poboljšati ukus drugih jela?
Kao što koru sira možete koristiti za obogaćivanje supa i sosova, možete je dodati i drugim namirnicama da poboljšate njihov ukus, kao što je maslinovo ulje. Čvrsta kora parmezana daće maslinovom ulju oštar, sirasti ukus, koji će se savršeno slagati sa raznim salatama. Naravno, koru sira možete koristiti za pripremu mnogih drugih jela – od rižota do paradajz sosa. Kora parmezana je, na primer, fantastična za pravljenje paradajz supe, samo pazite pri dodavanju soli, da ne preterate.
BONUS VIDEO
Presavio tabak: Luka otkrio da li otac utiče na njegov život, najavio da će povući potez kom se niko ne nada! (VIDEO)

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

Sektaš mrzitelj Srbije primećen na Gazeli: Jevđenije uhvaćen sa bloakderima (FOTO)
Puče tikva: Sofija ponovo pokušala da namesti Nenada Marinkovića Gastoza, Dača Virijević je odao i otkrio sve detalje! (VIDEO)

TUŽILAŠTVO TUZLANSKOG KANTONA: Starica sa Ozrena nije ubijena

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

SAVRŠEN BEG OD VRUĆINE: Akva parkovi širom Srbije nude osveženje koje se pamti – tobogani, bazeni i lud provod bez kraja!
Fali joj samo sedlo - Senidah kao vatrena kaubojka, sevnuli bataci (VIDEO)
Kačavendi pala roletna: Dači Virijeviću održala predavanje za pamćenje, brutalnim prozivkama ga ponizila! (VIDEO)

Policija izuzetno tolerantna, ali će reagovati adekvatno! Dačić: Pratićemo dalje situaciju kako će se odvijati!

Telekom Srbija i Njuzmaks osvajaju Evropu!

"Telegram" uveo novinu: Svira kraj lažnim informacijama
