Sastojci
- 300 g susama
- 40 ml ulja od susama (možete da posluži i maslinovo)
Priprema
Propžite susam na tiganju na slaboj vatri dok ne dobijete zlatno žutu boju. Potom ga stavite u blender ili secko sa jačim noževima, i usitnite ga maksimalno. Zatim postepeno dodajete ulje i blendirajte sve vreme sve dok ne dobijete glatku smesu. Ukoliko želite možete da dodate malo soli, ali bez nje će biti neutralnog ukusa, tako da se lakše kombinuje i u slatkim jelima. Sipajte ga u staklenu teglicu i čuvajte u frižideru, a pre svake upotrebe ga dobro promešajte.
BONUS VIDEO
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti