Recept je osmislila je Džema Staford, a ceo postupak objavila na svom "jutjub" kanalu. Potrebno vam je nekoliko minuta - i mikrotalasna pećnica!
Sastojci:
- 4 kašike brašna
- prstohvat soli
- prstohvat praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- 3 kašike mleka
- 1 kašika maslinovog ili suncokretovog ulja
- 1 kašika sosa od paradajza
- šaka rendanog sira
- nekoliko listova šunke, kobasice ili priloga po želji
- origano ili začin po želji
U veliku šolju sipajte brašno, zatim dodajte so i prašak za pecivo, te sve dobro izmešajte. Potom dodajte mleko i ulje, ponovo promešajte i - testo je gotovo!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Podlogu namažite sosom od paradajza, pa preko njega stavite rendani sir. Potom poređajte listove šunke/kobasice te sve začinite origanom.
Pripremljenu picu stavite u mikrotalasnu i pecite nekoliko minuta.
Važna napomena:
Posuđe za pripremanje hrane u mikrotalasnim pećnicama treba da je izrađeno od materijala koji propušta miktrotalase. U ovom slučaju koristite šolju od porcelana koja na sebi nema metalnih ukrasa.
BONUS VIDEO