SASTOJCI
- 3 srednje tikvice
- 3 šargarepe
- 1 prstohvat soli
- po ukusu bibera
- 4 kašike kukuruznog brašna
- po potrebi prezli
- 1 jaje
- po potrebi ulje za prženje
PRIPREMA
Počnite sa rendanjem povrća. Stavite narendane tikvice i šargarepu u čistu krpu, pospite 1 kašičicom soli i ostaviti iznad sudopere oko 10 minuta. Posle toga istisnite što više tečnosti od povrća. Ovo je presudan korak da vaše pljeskavice od povrća ne budu gnjecave. Dodajte ostale sastojke i sve lepo sjedinite. Oblikujete pljeskavice pa ih malo pritisnite prstima i poređajte na papir za pečenje. Zagrejte dobro ulje, zatim stavljajte pljeskavice, ostavljajući malo prostora između svake i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Na kraju ih stavite na kuhinjski papir kako bi se apsorbovala suvišna masnoća. Poslužite ih sa jogurt salatom ili salatom koju preferirate.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
BONUS VIDEO