Sastojci
- 2 plava patlidžana
- 2 tikvice
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 50ml maslinovog ulja
- mešavina začina (timijan, ruzmarin, lovorov list, majoran, žalfija, origano)
Za sos:
- 1 crni luk veći
- 500ml paradajz sosa
- 1 kašičica šećera, soli
- biber u zrnu
Način pripreme:
U sos od paradajza dodati iseckani luk, so, šećer, nekoliko zrna bibera, maslinovo ulje. U posudu za pečenje sipati paradajz sos sa lukom, preko toga kasnije ređamo povrće.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Oprano i osušeno povrće seći na tanke kolutove tikvice, plavi patlidžan, paradajz i papriku. Ređati naizmenično povrće u krug, posoliti, preliti maslinovim uljem, posuti mešavinom začina. Preko posude stavimo alu foliju.
Ratatuj pečemo u zagrejanoj rerni na 180C 30 minuta, potom skinuti alu foliju i peći još 15 minuta.
Ratatuj iz rerne poslužite kao predjelo, odlično se kombinujte sa ovčijim ili kozijim sirom uz rustični hleb, ili kao dodatak mesu.
NAPOMENA: Povrće bi trebalo da bude slične veličine kako bi se lakše i lepše uklopilo prilikom slaganja. Zaista ćete voleti ovaj recept.
BONUS VIDEO