Sastojci
- 2 plava patlidžana
- 2 tikvice
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 50ml maslinovog ulja
- mešavina začina (timijan, ruzmarin, lovorov list, majoran, žalfija, origano)
Za sos:
- 1 crni luk veći
- 500ml paradajz sosa
- 1 kašičica šećera, soli
- biber u zrnu
Način pripreme:
U sos od paradajza dodati iseckani luk, so, šećer, nekoliko zrna bibera, maslinovo ulje. U posudu za pečenje sipati paradajz sos sa lukom, preko toga kasnije ređamo povrće.
Oprano i osušeno povrće seći na tanke kolutove tikvice, plavi patlidžan, paradajz i papriku. Ređati naizmenično povrće u krug, posoliti, preliti maslinovim uljem, posuti mešavinom začina. Preko posude stavimo alu foliju.
Ratatuj pečemo u zagrejanoj rerni na 180C 30 minuta, potom skinuti alu foliju i peći još 15 minuta.
Ratatuj iz rerne poslužite kao predjelo, odlično se kombinujte sa ovčijim ili kozijim sirom uz rustični hleb, ili kao dodatak mesu.
NAPOMENA: Povrće bi trebalo da bude slične veličine kako bi se lakše i lepše uklopilo prilikom slaganja. Zaista ćete voleti ovaj recept.
BONUS VIDEO