Ratatuj (Ratatouille) RECEPT: Savršeno FRANCUSKO jelo, puno vitamina, a lako i brzo se sprema

Izvor: K.Ć. Vesti 18.07.2022 16:45 0

Još jedno francusko jelo fantastičnog imena, poznato širom sveta

Ratatuj (Ratatouille) RECEPT: Savršeno FRANCUSKO jelo, puno vitamina, a lako i brzo se sprema

Shutterstock

Sastojci

  • 2 plava patlidžana
  • 2 tikvice
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • 50ml maslinovog ulja
  • mešavina začina (timijan, ruzmarin, lovorov list, majoran, žalfija, origano)

Za sos:

  • 1 crni luk veći
  • 500ml paradajz sosa
  • 1 kašičica šećera, soli
  • biber u zrnu

Način pripreme:

U sos od paradajza dodati iseckani luk, so, šećer, nekoliko zrna bibera, maslinovo ulje. U  posudu za pečenje sipati paradajz sos sa lukom, preko toga kasnije ređamo povrće.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Oprano i osušeno povrće seći na tanke kolutove tikvice, plavi patlidžan, paradajz i papriku. Ređati naizmenično povrće u krug, posoliti, preliti maslinovim  uljem, posuti mešavinom začina. Preko posude stavimo alu foliju.

Ratatuj pečemo u zagrejanoj rerni na 180C 30 minuta, potom skinuti alu foliju i peći još 15 minuta.

Ratatuj iz rerne poslužite kao predjelo, odlično se kombinujte sa ovčijim ili kozijim sirom uz rustični hleb, ili kao dodatak mesu.

NAPOMENA: Povrće bi trebalo da bude slične veličine kako bi se lakše i lepše uklopilo prilikom slaganja. Zaista ćete voleti ovaj recept.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)