Originalni RECEPT za PRINCES krofne: Biće sočne samo ako se pridržavate OVIH pravila

Marija Gavrilović Vesti 16.07.2022 17:30 0

Princes krofne su omiljena poslastica svih generacija, žuti fil je najpoznatije punjenje, ali vi možete da izaberete neko drugo.

princes krofne

Shutterstock

U nastavku je originalni recept za omiljenu poslasticu, ali bitno je da se pridržavate tačnih mera kako bi vam kolač uspeo. I nemojte da ih vadite odmah iz rerne jer moraju postepeno da se hlade kako ne bi pale. 

Sastojci za testo:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 2 kašike šećera
  • 150 g brašna
  • 4 jajeta

Za fil:

  • 800 ml mleka 
  • 4 žumanceta
  • 120-250 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 130 g brašna
  • 125 g maslaca 

Priprema

Vodu, ulje i šećer pomešajte. Stavite da proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte prosejano brašno i sjedinite žicom. Ostavite da se prohladi nekih 5 minuta. Umutite, pa dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, a onda sipajte u pleh obložen pek papirom sa malim razmakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Dok se testo peče nikako ne otvarajte rernu. Kada je gotovo, zaglavite varjaču na vratim od rerne i ostavite tako da se prohlade nekih 10 minuta. Mleko (500 ml) stavite da se zagreje, a žumanca umutite sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte brašno i promešajte, a onda postepeno sipajte preostalo mleko i sjedinite sve.

Sipajte u mleko na šporetu i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pokrijte folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Dodajte puter sobne temeprature i umutite. Presecite krofnice od testa na pola, pa u šupljinu sipajte fil. 

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)