Sastojci:
- 500 gr pilećeg mesa po želji, file, bataci
- 2 šolje ( za mleko ) pirinča
- 50 ml ulja
- 1 veća glavica crnog luka
- šargarepa
- bujon
- po prstohvat peršuna i bosiljka
- lovorov list
- 150 slanine ili pršute
- 4 čena belog luka
- suvi začin
- biber
Priprema:
Propržite belo meso, pa dodajte crni luk, šargarepu i beli luk. Dodajte pirinač nakon deset minuta, a odvojeno pripremite bujon koji ćete dolivati postepeno.Smanjite vatru i povremeno mešajte da pirinač ne bi zagoreo.
Sve vreme je neophodno da doajete bujon, a u međuvremenu dodajte i začine. Po želji možete dodati i malo belog vina.. Odvojeno propržite pršutu ili slanina.
Pirinač treba da ostane malo ređi.
Kad se dobro proprže slanina ili pršuta ubacite je u pirinač, dodajte bosiljak i peršuk i zapecite deset minuta.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO