PILAV koji će DECA obožavati: Pitamo se zašto ga OVAKO nismo ranije spremali

Izvor: Ž. T. Vesti 09.07.2022 12:15 0

Pripremite pilav na malo drugačiji način

PILAV koji će DECA obožavati: Pitamo se zašto ga OVAKO nismo ranije spremali

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg mesa po želji, file, bataci
  • 2 šolje ( za mleko ) pirinča
  • 50 ml ulja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • šargarepa 
  • bujon
  • po prstohvat peršuna i bosiljka
  • lovorov list
  • 150 slanine ili pršute
  • 4 čena belog luka
  • suvi začin 
  • biber

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Propržite belo meso, pa dodajte crni luk, šargarepu i beli luk. Dodajte pirinač nakon deset minuta, a odvojeno pripremite bujon koji ćete dolivati postepeno.Smanjite vatru i povremeno mešajte da pirinač ne bi zagoreo.

Sve vreme je neophodno da doajete bujon, a u međuvremenu dodajte i začine. Po želji možete dodati i malo belog vina.. Odvojeno propržite pršutu ili slanina.

Pirinač treba da ostane malo ređi. 

Kad se dobro proprže slanina ili pršuta ubacite je u pirinač, dodajte bosiljak i peršuk i zapecite deset minuta.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO

 

 

img
24. 04. 2025 14:02

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Komentari (0)