Sastojci:
- 500 gr pilećeg mesa po želji, file, bataci
- 2 šolje ( za mleko ) pirinča
- 50 ml ulja
- 1 veća glavica crnog luka
- šargarepa
- bujon
- po prstohvat peršuna i bosiljka
- lovorov list
- 150 slanine ili pršute
- 4 čena belog luka
- suvi začin
- biber
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Propržite belo meso, pa dodajte crni luk, šargarepu i beli luk. Dodajte pirinač nakon deset minuta, a odvojeno pripremite bujon koji ćete dolivati postepeno.Smanjite vatru i povremeno mešajte da pirinač ne bi zagoreo.
Sve vreme je neophodno da doajete bujon, a u međuvremenu dodajte i začine. Po želji možete dodati i malo belog vina.. Odvojeno propržite pršutu ili slanina.
Pirinač treba da ostane malo ređi.
Kad se dobro proprže slanina ili pršuta ubacite je u pirinač, dodajte bosiljak i peršuk i zapecite deset minuta.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu
