Jedini začin koji će vas PREPOLOVITI: Dodajte u jelo samo jednu kašiku i gledajte kako MASTI nestaju

Milica Ognjenović Vesti 07.07.2022 11:00 0

Ovaj začin možete naći u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane

Jedini začin koji će vas PREPOLOVITI: Dodajte u jelo samo jednu kašiku i gledajte kako MASTI nestaju

Shutterstock

Mnogi ljudi su u zabludi kada misle da su kim i kumin isto, a zapravo su potpuno različite biljke koje samo imaju neke sličnosti. Jak i neobičan začin, jakog mirisa koji se gubi kada se pomeša sa hranom. Iako je miris jak, ukus je vrlo blag.

Odlično ubrzava metabolizam i odlično sagoreva masne naslage. Leči nadutost, izbacuje višak vode i toksine iz organizma , smanjuje mučnine a navodi se da je odličan i u sprečavanju dijabetesa.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Jedini začin koji će vas PREPOLOVITI: Dodajte u jelo samo jednu kašiku i gledajte kako MASTI nestaju

Shutterstock

 

Kumin u sebi sadrži antioksidanse, vitamine A i C, ali i esencijalna ulja koja pogoduju organizmu.

U Teheranskom institutu medicinskih nauka naučnici su okupili 2 fokus grupe, svaka se sastojala od 44 žene sa suvišnom težinom.

Tokom 3 meseca, obe grupe su se hranile po istoj šemi (1200 kalorija dnevno) sa tom razlikom da su u svakodnevni jelovnik prve grupe uključili 1 kafenu kašiku kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt, ili u salate.

Rezultat je bio očaravajuć, žene iz prve grupe izgubili su u proseku 14% telesne masti više, nego žene iz druge grupe. Takav efekat objašnjava se time da kumin sadrži fitosterole koje poseduju sposobnost smanjivanja nivoa holesterola u krvi.

Za poboljšanje metabolizma unos semena kumina treba da bude jedna kafena kašika dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a takođe, u jogurt i salate.

BONUS VIDEO

Komentari (0)