Sastojci:
- 500ml mleka
- 1 kvasac
- 1 pecivo
- 4 jaja
- 1 kašika soli
- 200ml jogurt
- 1kg/400g brašna
Priprema
Stavite brašno, jaja, pecivo, jogurt, so i mleko sa kvasecom i zamesite testo (kao za kiflice) da nije tvrdo. Dobro ga umesite i stavite u veću vanglu koju ste prethodno namazali uljem.
Prekrijete testo sa najlon folijom (samo jednu stranu namažite uljem) da vam se testo ne lepi na najlonu i stavite ga u frižider. Ovako spremno testo stoji i do 7 dana u frižideru.
Kad poželite da pržite, izvadite testo i rukama pravite mekike (razvlačite prstima što tanje korice). U posudu u kojoj przite stavlja se malo ulja i ostavljate da se zagreje. Ako vam je ostalo testa, vratite ga u frižider.
Možete ih jesti slane ili slatke, sve po ukusu i želji.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO
Petar
28.06.2022 12:441kg/400g brašna???
pekicmeki
28.06.2022 17:34šta je to pecivo?
Kate
09.07.2022 14:32@pekicmeki - A, šta su to mekike?