Originalni recept za BOSANSKE HURMAŠICE: Ovako su to nekada spremale VRSNE DOMAĆICE

K.Ć. Vesti 19.06.2022 22:00 0

Originalni recept za hurmašice

Originalni recept za BOSANSKE HURMAŠICE: Ovako su to nekada spremale VRSNE DOMAĆICE

Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 2 jaja,
  • 2 šolje šećera,
  • 2 šolje ulja,
  • brašna po potrebi...

Agda:

  • 9 šolja šećera,
  • 11 šolja vode,
  • 1 limun.

Priprema:

1- Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

2. Za to vreme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi. Na kraju dodati sok od jednog limuna.

3. Prelijte hurmašice i ostavite da se ohlade. 

Prijatno!

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading