Zagorela vam je PEGLA? Možete da se sredite uz samo jedan SASTOJAK koji imate u kuhinji

Vesti 11.06.2022 10:20 0

U kući uvek postoji nešto što može da vam uštedi dosta novca

pegla

Shutterstock

U skorašnjim straživanjima psiholozi su utvrdili da pospremanje kuće i peglanje deluje poput terapije, da na moge domaćice deluje umirujuće. Ipak, postoje raznorazne situacije koje su daleko od toga da terapeutski deluje po nas.

Međutim, verujemo da mnoge žene peglanje smiruje sve dok taj aparat ne počne da im se lepi na odeću ili još gore, počne da dimi i zagoreva, nepovratno uništavajući omiljene komade garderobe. Tada se mnogima javljaju najrazličitije emocije - od nervoze, preko besa, pa sve do panike, pa bi radije bacili peglu istog momenta i odustali od toga da je koriste više ikada u životu.

Koristite so

So je osnovna životna namirnica i sastojak koji svi imamo u kuhinji i bez koje je većini ljudi teško da zamisle ijedno jelo. Međutim, osim te osnovne namene, so se pokazala efikasnom i za čišćenje zagorelih mrlja koje nastanu na pegli. One, naime, mogu biti eliminisane tako što se na dasci za peglanje prostre suva krpa sa posutom soli. Zatim je potrebno uključiti peglu na visoku temperaturu i preći preko krpe, odnosno soli, nekoliko puta sve dok se mrlje ne uklone.

Zagorela vam je PEGLA? Možete da se sredite  uz samo jedan SASTOJAK koji imate u kuhinji

Pexels

 

Soda bikarbona

Ako ste mislili da je ona dobra samo za pripremu namirnica, grešite, jer podjednako kao i so čini neverovatne stvari na polju čišćenja. Od dve kašike tog praška i jedne kašike vode napravite pastu kojom ćete premazati ploču pegle dok se hladi. Zatim je dobro protrljajte čistom krpom, pazeći da je ne ogrebete. 

Pasta za zube ili sirće

Kada je pegla potpuno hladna, a njen rezervoar za vodu ispražnjen, utrljajte pastu za zube na zamrljane delove ploče, a onda pređite čistom krpom preko toga. Zatim napunite rezervoar vodom i uključite peglu. Stavite peškir na dasku, a zatim pređite peglom pod parom preko njega. Mešavina sirćeta i vode u istoj razmeri bi trebalo da pomogne koristeći taj sistem.

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading