"Niko ne želi da jede TVRDO meso": Kuvar OTKRIO najveće greške koje pravimo pri ROŠTILJANJU!

Vesti 07.06.2022 14:29 0

Volite roštilj, ali niste uvek zadovoljni kako vam ispadne. Obratite pažnju na potencijalne greške

"Niko ne želi da jede TVRDO meso": Kuvar OTKRIO najveće greške koje pravimo pri ROŠTILJANJU!

Printscreen/ YouTube

Sa dolaskom sunčanih i toplih dana počinje vreme roštiljanja i uživanja na svežem vazduhu, ali da li ste znali da svaki put kada uključite roštilj možete da napravite ozbiljne greške? Prema mišljenju stručnjaka, ključno je da  znate da roštilj nije samo pečenje mesa dok ne bude skoro izgorelo, već da uz roštilj, ako znate šta radite, možete pripremiti ukusnu hranu koja nema ukus na ćumur...

Kuvar i stručnjak Džejms Strobridž podelio je svoje vrhunske savete za Mirror i objasnio greške koje treba da izbegavate kada pripremate hranu na ovaj način.

  • Izgoreli ostaci sa poslednjeg roštilja daju ukus hrani na način na koji ne želite, tako da bi čišćenje uvek trebalo da bude prvi korak. Takođe, održavanje roštilja u odličnom stanju produžava njegov životni vek.
  • Ne žurite! Budite strpljivi i sačekajte da ugalj ili drva zaista izgore. Na taj način ćete postići idealnu toplotu koja neće pasti, a nakon što se stvori vreo roštilj, mogućnost da hrana zagori je minimalna i daje vam mnogo više kontrole na roštilju.
  • Roštilj uvek treba zagrejati na željenu temperaturu pečenja. Ako ne dostigne optimalnu temperaturu, rizikujete da tostirate hranu. Takođe, stavljanje hrane na hladan roštilj neće vam dati savršen ukus pečenja i dima, a potencijalno stvarate više posla jer hladan roštilj može prouzrokovati da se hrana zalepi za roštilj, tako da morate više da čistite.
  • Povrće sa roštilja je odlično kao prilog ili kao glavno jelo. Zapamtite da povrće nema masnoće u sebi, a želite malo masti za roštilj, pa je rešenje da ga zalijete maslinovim uljem ili umotate u slaninu.
  • Niko ne želi da služi ili jede tvrdo meso, ali to je, nažalost, prilično uobičajeno tokom roštiljanja. Postoji nekoliko načina da se ovo spreči; uvek koristite samo kvalitetno meso i pazite da se komadi peku duže ili kraće, u zavisnosti od veličine; jer nikakva marinada neće pomoći ako ih prepečete.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading