Sastojci:
- 1,5 kg mladog krompira
- 200 ml ulja
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica soli ili po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 1 srednja babura paprika
- pola kašičice bibera i malo belog luka ( opciono )
- peršunov list ( stavili smo sušeni jer smo takav imali )
- začine možete da kombinujete i sami one koje volite
- voda
Priprema:
Uključiti rernu na 220 stepeni.
Krompir oprati i očistiti od ljuske ako je potrebno. Sad ima da se kupi i očišćen pa nam je posao olakšan.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Veće krompire preseći, manje ne. Mogu da budu i malo krupniji. Nije potrebno jako sitniti.
Poređati krompir u veliki pleh od rerne, preliti uljem i začinima, naseckati sitno luk i papriku, a zatim naliti vode da bude preko polovine krompira. Ne treba da bude potpuno natopljen.
Staviti u rernu da se kuva – peče. Posle sat vremena kašikom promešati, koliko je moguće isprevrtati krompir. Ne morate jedan po jedan nego samo onaj koji vam se učini da je počeo odgore da se peče.
Vratiti u rernu još pola sata, pa uključiti ventilator ( ko ima ) nekih 20 minuta. Ko nema vreme pečenja je jos 30 minuta. Ili dok lepo ne porumeni, a u tepsiji ostane još tečnosti. Nije potrebno da sva ispari, nego da delovi krompira ostanu u tom saftu od luka i paprike kako bi krompir ostao sočan.
Prijatno!
BONUS VIDEO