Sastojci:
- 1,5 kg mladog krompira
- 200 ml ulja
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica soli ili po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 1 srednja babura paprika
- pola kašičice bibera i malo belog luka ( opciono )
- peršunov list ( stavili smo sušeni jer smo takav imali )
- začine možete da kombinujete i sami one koje volite
- voda
Priprema:
Uključiti rernu na 220 stepeni.
Krompir oprati i očistiti od ljuske ako je potrebno. Sad ima da se kupi i očišćen pa nam je posao olakšan.
Veće krompire preseći, manje ne. Mogu da budu i malo krupniji. Nije potrebno jako sitniti.
Poređati krompir u veliki pleh od rerne, preliti uljem i začinima, naseckati sitno luk i papriku, a zatim naliti vode da bude preko polovine krompira. Ne treba da bude potpuno natopljen.
Staviti u rernu da se kuva – peče. Posle sat vremena kašikom promešati, koliko je moguće isprevrtati krompir. Ne morate jedan po jedan nego samo onaj koji vam se učini da je počeo odgore da se peče.
Vratiti u rernu još pola sata, pa uključiti ventilator ( ko ima ) nekih 20 minuta. Ko nema vreme pečenja je jos 30 minuta. Ili dok lepo ne porumeni, a u tepsiji ostane još tečnosti. Nije potrebno da sva ispari, nego da delovi krompira ostanu u tom saftu od luka i paprike kako bi krompir ostao sočan.
Prijatno!
BONUS VIDEO