Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 3-4 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- kockica putera, oko 30 g
- 2 pune kašike brašna
- oko 2-3 dl mleka
- so
- mirođija, po želji
Postupak:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
2. Beli luk iseckati sitno. U dubljem tiganju istopiti puter na ulju, dodati brašno i beli luk, pržiti minut-dva uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Zaprška treba da ostane svetla. Na to sipati iseckan spanać i dobro izmešati, pa dolivati mleko u par navrata, do željene gustine, sve vreme mešajući. Na kraju posoliti po ukusu.
3. Servirati uz jaje prženo "na oko" ili dobru roštiljsku kobasicu, ili samo uz pavlaku i svež hleb.
BONUS VIDEO