Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 3-4 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- kockica putera, oko 30 g
- 2 pune kašike brašna
- oko 2-3 dl mleka
- so
- mirođija, po želji
Postupak:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
2. Beli luk iseckati sitno. U dubljem tiganju istopiti puter na ulju, dodati brašno i beli luk, pržiti minut-dva uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Zaprška treba da ostane svetla. Na to sipati iseckan spanać i dobro izmešati, pa dolivati mleko u par navrata, do željene gustine, sve vreme mešajući. Na kraju posoliti po ukusu.
3. Servirati uz jaje prženo "na oko" ili dobru roštiljsku kobasicu, ili samo uz pavlaku i svež hleb.
BONUS VIDEO