Starinski SPANAĆ: Provereno NAJBOLJI recept za LAGANU večeru i podizanje GVOŽĐA!

Vesti 28.05.2022 17:00 0

Kremast i sočan, ovaj grašak ima ukus tradicionalnog, starinskog jela

spanać

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg spanaća
  • 3-4 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • kockica putera, oko 30 g
  • 2 pune kašike brašna
  • oko 2-3 dl mleka
  • so
  • mirođija, po želji

Postupak:

1. Spanać oprati i staviti u veliku šerpu. Doliti sasvim malo vode, otprilike 1 dl pa uključiti ringlu. Kuvati uz mešanje dok sav spanać ne padne na dno i postane tamnozelen i mekan (oko 10 minuta). Kad se malo ohladi, rešetkastom kašikom vaditi spanać i ocediti ga, pa ga na dasci, iz više puta, iseckati što sitnije.

2. Beli luk iseckati sitno. U dubljem tiganju istopiti puter na ulju, dodati brašno i beli luk, pržiti minut-dva uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Zaprška treba da ostane svetla. Na to sipati iseckan spanać i dobro izmešati, pa dolivati mleko u par navrata, do željene gustine, sve vreme mešajući. Na kraju posoliti po ukusu.

3. Servirati uz jaje prženo "na oko" ili dobru roštiljsku kobasicu, ili samo uz pavlaku i svež hleb.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading