Starinski SPANAĆ: Provereno NAJBOLJI recept za LAGANU večeru i podizanje GVOŽĐA!

Izvor: Ž. T. Vesti 28.05.2022 17:00 0

Kremast i sočan, ovaj grašak ima ukus tradicionalnog, starinskog jela

spanać

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg spanaća
  • 3-4 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • kockica putera, oko 30 g
  • 2 pune kašike brašna
  • oko 2-3 dl mleka
  • so
  • mirođija, po želji

Postupak:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

1. Spanać oprati i staviti u veliku šerpu. Doliti sasvim malo vode, otprilike 1 dl pa uključiti ringlu. Kuvati uz mešanje dok sav spanać ne padne na dno i postane tamnozelen i mekan (oko 10 minuta). Kad se malo ohladi, rešetkastom kašikom vaditi spanać i ocediti ga, pa ga na dasci, iz više puta, iseckati što sitnije.

2. Beli luk iseckati sitno. U dubljem tiganju istopiti puter na ulju, dodati brašno i beli luk, pržiti minut-dva uz stalno mešanje da brašno ne zagori. Zaprška treba da ostane svetla. Na to sipati iseckan spanać i dobro izmešati, pa dolivati mleko u par navrata, do željene gustine, sve vreme mešajući. Na kraju posoliti po ukusu.

3. Servirati uz jaje prženo "na oko" ili dobru roštiljsku kobasicu, ili samo uz pavlaku i svež hleb.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)