Očistite vaše TEPIHE od fleka na ovaj način: Metoda koja uklanja i najgoru NEČISTOĆU veoma jednostavnim potezom

Vesti 30.05.2023 21:00 0

Svi koji su probali kažu da ovaj način ćošćenja funkcioniše

usisivač

Shutterstock

Svakoj domaćici se desilo da se na tepih prolije vino, kafa, ostalu stopala blatnjavih šapa ili jednostavno se pojavi neka masna fleka za koji ne znate odakle se stvorila. 

Kada se ovo dogodi, ni najbolji usisivač ne može da ih ukloni, zato je profesionalac Karolin Forte, završni direktor Laboratorije za čišćenje Instituta za dobro domaćinstvo, objasnio kako da ih se rešimo. 

Čišćenje tepiha

Shutterstock

 

Uzmite dve prazne boce sa raspršivačem i jednu napunite hladnom vodom. U drugu pomešajte 1/4 kašičice blage tečnosti za pranje sudova i 1 šolju tople vode.

Raspršite rastvor deterdženta na upijajuću krpu i utapkajte na licu mesta. Kako se mrlja rastvara, obrišite čistim delom tkanine. Nastavite sa nanošenjem i upijanjem dok mrlja ne nestane.

Poprskajte drugu krpu hladnom vodom i utapkajte područje da potpuno isperete rastvor deterdženta sa tepiha, a zatim ponovo obrišite suvom krpom. Stavite hrpu papirnih ubrusa na mokro mesto i stavite tešku vazu ili lonac na vrh. „Preko noći, peškiri će upiti svaku zaostalu mrlju duboko u tepihu.

Ujutru prstima razmutite vlakna i ostavite da se osuše na vazduhu“, kaže Forte.

Ako mrlja ostane, ponovite ove korake ili isprobajte ciljano sredstvo za uklanjanje mrlja od tepiha koje tvrdi da uklanja određenu vrstu mrlja koju imate.

 

 

Komentari (0)
Loading