Svi balkoni u ovo doba godine su obogaćeni prelepim muškatlama, kraljicama cveća. Skoro da ne postoji kuća u Srbiji čiji prozori nisu okićeni raznobojnim petunijama ili surfinijama.
Dok prve lako prezime ako ih pripremite na vreme, druge obično kupujemo kao rasad. Međutim, i jedne i druge treba na početku sezone presaditi, a za to najčešće koristimo prošlogodišnje saksije. Često se dogodi da u njima preostane i lanjske zemlje, a štedljive domaćice je samo dobro rastresu, eventualno proseju, dodaju novog humusa i zasade cveće.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Rina
To je jedna od najopasnijih grešaka zbog koje će vam biljke slabo cvetati i boriti se sa raznim bolestima. U zemlji mogu da ostanu mnogi patogeni organizmi kojima ćete zaraziti sadnice.
Ako su saksije i žardinjere prezimile napolju, a zemlja izmrzla, nema te bojazni. Međutim, ako ste ih sklonili u podrum, stepenište ili zastakljenu terasu, neophodno je da ih ispraznite i dobro operete vrelom vodom.
U njih sipajte pripremljenu mešavinu zemlje i sadite svoje muškatle i petunije. Ne zaboravite da ih redovno zalivate, a na svakih petnaestak dana i prihranjujete kako bi što bogatije cvetale.