Sastojci:
250 g kora za pitu
So
Beli luk
125 g spanaća
NAPOMENA: Ulje, so i beli luk stavite po svom ukusu, a spanać možete zameniti blitvom.
Za 1. fil:
- 2 jajeta
- 2-3 kašike kisele pavlake
- 150 g krem sira
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica soli (ravna)
Za 2. fil :
- 1 dl kisele pavlake
- 3 kašike ajvara
- 50 g stišnjene šunke
- 50 g proprene sitno, iseckane slanine
- 50 g trapista
Za premaz:
- 3 kašike kisele pavlake
- 30 g trapista
Priprema:
Spanać očistite od peteljki, pa ga kratko propržite na mako ulja, tek da svene. Posolite po ukusu, te dodajte beli luk po želji. Kad se ohladi sve zajedno iseckajte.
Pripremite fil I tako što ćete umutiti jaja sa solju, pa dodajte ulje, kiselu pavlaku i krem sir. Sve lagano izmešajte.
Pripremljenom smesom premazujete svaku koru, a na svaku drugu rasporedite po malo spanaća i ređajte jednu na drugu na papirom za pečenje postavljenom većem plehu.
Filom premažite poslednju koru, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok ne porumeni ( petnaestak minuta otpr.).
Izvadite iz rerne, pa prevrnite na pokvašenu i dobro oceđenu kuhunjsku krpu, te sve zajedno urolajte i ostavite da se hladi.
U međuvremenu pripremite fil II tako što ćete pomešati kiselu pavlaku i ajvar, a zatim umešati seckanu salamu i rendani trapist.
Ohlađenu koru odmotajte( obavezno sklonite krpu [😉] ), premažite filom II, pa opet zarolajte.
Premažite rolat kiselom pavlakom, pa pospite sitno rendanim trapistom il dekorišite kako vi želite.
Rashaldite, pa služite.
BONUS VIDEO