Sastojci:
- 2 jaja
- 2 supene kašike vode
- 1 kašičica putera
- Čedar sir i šunka za punjenje
- So i biber.
Priprema
Prvo u jednoj posudi ručno dobro ulupajte jaja - možete koristiti i žicu specijalno za tu namenu. Potom jajima dodajte vodu, so i biber po želji i dobro promešajte.
Potom u tiganju koji je prečnika 16-20 cm zagrejte puter na umerenoj vatri. Dok se puter zagreva, iseckajte čedar sir i šunku na kockice.
Kada je puter vreo, sipajte smesu sa jajima, ali tako što ćete sve vreme naginjati tiganj kako biste formirali pravila krug, i kako bi se jaja razlila i po ivicama. Odmah potom rasporedite i šunku i sir celom površinom. Kada primetite da je donja strana omleta koja je u dodiru sa tiganjem već očvrsla, onda je nežno za jedne strane odvojte i preklopite na drugu polovinu. Pecite omlet još nekoliko minuta, s tim da treba da ga okrenete i na drugu stranu.
Kada primetite da je i unutrašnja strana preklopljenog omleta gotova - mada imajte na umu da ona uvek treba da bude manje pečena nego spoljašnja strana, kako bi omlet unutra bio sočan, a spolja hrskav, izvadite omlet iz tiganja i služite odmah.
BONUS VIDEO